Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Frittatensuppe, Brot mit Liptauer – Runderbouillon met eierflensjes

Nog geen beoordeling
Gerechten uit de Oostenrijkse keuken
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenOostenrijk
Trefwoord2019, november
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Bouillon

  • 1000 ml runderfond
  • 750 ml runderbouillon poeder

Flensjes

  • 60 g bloem
  • 3 st eieren
  • 125 ml koolzuurhoudend mineraalwater
  • 30 g boter om te bakken

Stokbrood

  • 1 st donker stevig volkoren stokbrood

Liptauersmeersel

  • 60 g boter
  • 1 ½ el zure room
  • 150 g kwark
  • 3 tl mosterd
  • 2 st rode paprika’s
  • 2 st rode uien
  • 5 el kappertjes
  • 5 st zure augurken
  • 3 tenen knoflook

Garnering

  • ½ bos verse bieslook voor 12 el
  • ¼ bos peterselie voor 3 el
  • paprikapoeder
  • peper en zout

Instructies

Bereiding:

  • Zet de vierkante soepkommen in de warmhoudkast.

Bouillon

  • Meng de ingrediënten voor de bouillon en maak deze goed heet, tegen kookpunt aan.
  • In Oostenrijk is deze bouillon altijd aan de zoute kant. Maar daar is een ieder vrij in.

Flensjes

  • Meng de bloem, eieren en water met een snuf zout tot een dik beslag.
  • Bak hiervan 3 dunne flensjes. Laat deze afkoelen (niet in koeling). Snijd dan de flensjes doormidden en rol ze in de lengte op. Vervolgens in heel dunne reepjes snijden.

Stokbrood

  • Snijd 12 sneetjes van het volkoren stokbrood.

Liptauersmeersel

  • De kwark met de zure room, mosterd en zeer zachte boter in een kom goed glad roeren, mogen geen klontjes meer in zitten.
  • De ui, de paprika, de augurken in zeer kleine stukjes snijden. De kappertjes fijnhakken. De knoflook uitpersen. Dit alles door de kwark/room massa roeren. Alles goed op smaak brengen met peper en zout. En dan tot gebruik in de koelkast zetten.

Garnering

  • Snipper de bieslook en hak de peterselie fijn en houd apart.

Serveren:

  • Gebruik de zwarte lange borden en zet hierop de voorverwarmde soepkommen. Verdeel de dun gesneden reepjes flens over de kommen en giet hierop de bijna kokende runderbouillon. Strooi hierover dan een ½ el fijngesnipperde bieslook.
  • Besmeer een dun sneetje stokbrood ruim met de Liptauer en leg naast de soepkom, bestrooi dit met de fijngehakte peterselie en klein beetje paprikapoeder.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Grüner Veltliner Classic, Winzer Krems, Kremstal Oostenrijk