Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Conghiglie gevuld met gorgonzola en walnoten

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2021, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Groentebouillon ( ook voor de preisoep!!)

 • 150 g uien
 • 300 g wortel
 • 300 g prei
 • 300 g selderij
 • 300 g tomaten
 • 300 g champignons
 • 15 st peperkorrels
 • 5 blaadjes laurier
 • 6 el platte peterselie
 • 5 takjes tijm
 • 3 takjes rozemarijn
 • 6 el olie
 • 4000 ml water

Saus

 • 1000 g tomaten
 • 4 el olijfolie
 • 4 tenen knoflook
 • 1/2 bos verse oregano

Pasta

 • 36 st Conghiglie grote!!pastaschelpen
 • Vulling
 • 400 g zonder korst gorgonzola dolce
 • 100 g walnoten
 • ½ bos platte peterselie

Garnering

 • 300 g rucola
 • extra virgin olijfolie
 • peper en zout

Instructies

Bereiding:

 • Zet 12 diepe borden in de warmhoudkast. Verwarm de oven op 220℃ .

Groentebouillon

 • Van deze groenbouillon gebruiken we 2500 ml om pasta te koken en 1500 ml voor de preisoep.
 • Maak alle groenten schoon en snijd in klein stukjes. Kneus de peperkorrels en het bouquet garni (bladpeterselie, tijm en rozemarijn ) in de vijzel. Verhit de olie en een ruime koekenpan en bak de groenten met de peper in meerdere delen op hoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Doe over in een ruime pan. Giet er 4 liter koud water bij en breng de bouillon met de kruiden en de laurier tegen de kook aan. Laat ca 60 min zachtjes trekken. Laat even afkoelen en giet de bouillon door een fijne zeef (gebruik passerdoek voor extra helder resultaat).

Saus

 • Breng water aan de kook en kras de tomaten boven en onder kruislings in. Dompel de tomaten in het kokende water totdat dat de velletjes open barsten. Haal ze uit het water en dompel direct onder in koud water. Ontdoe de tomaten van de velletjes en kroontje en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de 4 tenen knoflook in plakjes. Snijd de oreganoblaadjes fijn voor 6 el. Verhit de 4 el olijfolie in een pan en bak de knoflook en oregano zachtjes in 8 min. Voeg de tomaatblokjes toe en zout en peper naar smaak. Kook op laag vuur de tomatensaus ongeveer 20 min.

Pasta

 • Kook de pasta in de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af, spoel hem koud en laat uitlekken.

Vulling

 • Leg bakpapier in een ovenschaal of op een bakplaat. Zet hier de schelpen op. Verwijder zo nodig de korst van de gorgonzola en snijd de kaas in stukjes. Hak de walnoten fijn en snijd de platte peterselie voor 4 el. Schep de walnootstukjes met de peterselie door elkaar in een kom. Doe met kleine eetlepel de tomatensaus (niet te veel vocht) in de pastaschelpen en leg er de stukjes gorgonzola op. Strooi het walnoot/peterseliemengsel hierop. Verwarm de pastaschelpen 8-10 min in het midden van de voorverwarmde oven.
 • NB: In de oven worden de pastaschelpen wat hard en de randen bruin. Gebruik een stoomoven om dat te voorkomen.

Serveren:

 • Leg in het midden van een groot bord 3 pastaschelpen. Besprenkel met de extra virgin olijfolie en garneer met de blaadjes rucola.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Farnese Vini Vanita Pecorino, IGP Terre di Chieti, Italië
Deze wijn is gemaakt van de Pecorino druif, een autochtone druivensoort uit de Abruzzen. 80% van de wijn vergist op RVS tanks en de overige 20% in eikenhouten vaten. Strogeel van kleur met groene tinten. In de neus komen aroma’s naar voren van peren, geel en tropisch fruit en tonen van balsamico In de smaak wat rijpe citrus, geel fruit en tropisch fruit.