Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Entrecote met spinazie, olijven en aardappeltjes

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangHoofdgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2020, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Aardappeltjes

 • 1200 g aardappels vastkokend
 • 200 ml olijfolie
 • 4 teentjes knoflook
 • 5 takjes rozemarijn

Tapenade

 • 100 g groene olijven
 • 2 tenen knoflook
 • 1 el kappertjes
 • ½ tl gedroogde oregano
 • 2 takjes verse bladpeterselie
 • 4 partjes zongedroogde tomaatjes
 • 3 el vierge olijfolie

Spinazie

 • 1500 g spinazie
 • 150 ml room
 • 80 g zwarte olijven

Entrecote

 • 1000 g entrecote
 • 75 g boter
 • peper en zout

Instructies

Bereiding:.

 • Zet 12 grote borden in de warmhoudkast.

Aardappelen

 • Verwarm een oven voor op 160 °C . Was de aardappelen, snijd ze in stukjes en blancheer ze ca 3 min. Hak de knoflook fijn. Vet een platte ovenschotel in met olijfolie. Leg er de afgegoten stukjes aardappel in, strooi er peper en zout overheen en voeg de gehakte knoflook toe. Verdeel de takjes rozemarijn tussen de aardappeltjes en giet de olijfolie over het oppervlak. Zet ca 45 min in de oven en schep af en toe om tot de aardappeltjes goudbruin zijn.

Tapenade

 • Doe de olijven en de knoflook met de afgespoelde kappertjes en de oregano in een hoge beker. Haal de blaadjes van de peterselie en voeg deze met de tomaten en olie toe aan de olijven. Pureer met een staafmixer tot een grove tapenade. Breng verder op smaak met zout en peper.

Spinazie

 • Was de spinazie en laat op hoog vuur slinken. Giet af door een zeef en druk er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit Hak de spinazie grof. Doe de gehakte spinazie in een schone pan en voeg de room, de tapenade en de in schijfjes gesneden zwarte olijven toe Breng op smaak met wat zout en peper.

Entrecote

 • Bak op het allerlaatste moment de entrecotes kort (afhankelijk van de dikte 2x 2 min) in de hete boter met een beetje olijfolie. Verpak de entrecotes in aluminiumfolie en laat rusten tot serveren. De entrecotes moeten van binnen rood/roze zijn.

Serveren:

 • Snijd de entrecotes in plakjes. Schik de plakjes op de voorverwarmde borden, daarnaast een lepel spinazie met tapenade en de aardappelblokjes.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Charmes de Nayat, Merlot, Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc, Puisseguin St Émilion, Bordeaux-Frankrijk