Tomatencappuccino met voorjaarskruiden
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 30 g boter
- 600 g rijpe tomaten
- 2 st sjalot
- 400 ml kippenbouillon
- 3 el tomaten tapenade
- 200 ml melk
- 200 ml slagroom
- 4 el bieslook
- 4 el peterselie
Instructies
Bereiding:
- Zet 12 kopjes in de warmhoudkast
- Smelt de boter in een pan en smoor de in stukjes gesneden tomaten met de fijngesnipperde sjalotten, afgedekt, zachtjes 5 min. Voeg de bouillon, tapenade en melk toe en laat de soep nog circa 10 min zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer. Wrijf de soep door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
- Klop de slagroom bijna stijf met een weinig suiker.
- Hak de bieslook en peterselie fijn.
Serveren:
- Schep de soep in de warme kopjes en schep er een lepel slagroom op. Strooi de fijngehakte kruiden er overheen.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Herdade do Rocim Branco, Portugal