Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Koude komkommersoep

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2019, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Soep

  • 1 st komkommer
  • 1 st groene paprika
  • 1 teen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 st limoen
  • 2 st perssinaasappelen
  • 200 ml yoghurt

Garnering

  • 12 stengels bieslook
  • 100 ml yoghurt

Instructies

Soep

  • Schil de komkommer en snijd in stukken. Verwijder steel en pitjes van de paprika en snijd de paprika in stukken. Maak 1 teen knoflook schoon. Schil met een dunschiller de stengels bleekselderij en snijd daarrna in klein stukjes. Houd het groen van de bleekselderij achter voor de garnering. Pers de limoen en de sinaasappelen. Pureer de komkommer, paprika, bleekselderij, knoflook, sap van de citrusvruchten en 200 ml yoghurt in een blender zeer fijn. Maak op smaak met een flinke draai van de pepermolen en wat zout.

Serveren:

  • Verdeel de soep over 12 soepglaasjes en garneer met kleingesneden bieslook, het groen van de bleekselderij en wat kloddertjes yoghurt.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Les Bertholets Reserve Vermentino,Pays d’Oc Frankrijk