Koude komkommersoep
Ingrediënten
Soep
- 1 st komkommer
- 1 st groene paprika
- 1 teen knoflook
- 3 stengels bleekselderij
- 1 st limoen
- 2 st perssinaasappelen
- 200 ml yoghurt
Garnering
- 12 stengels bieslook
- 100 ml yoghurt
Instructies
Soep
- Schil de komkommer en snijd in stukken. Verwijder steel en pitjes van de paprika en snijd de paprika in stukken. Maak 1 teen knoflook schoon. Schil met een dunschiller de stengels bleekselderij en snijd daarrna in klein stukjes. Houd het groen van de bleekselderij achter voor de garnering. Pers de limoen en de sinaasappelen. Pureer de komkommer, paprika, bleekselderij, knoflook, sap van de citrusvruchten en 200 ml yoghurt in een blender zeer fijn. Maak op smaak met een flinke draai van de pepermolen en wat zout.
Serveren:
- Verdeel de soep over 12 soepglaasjes en garneer met kleingesneden bieslook, het groen van de bleekselderij en wat kloddertjes yoghurt.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Les Bertholets Reserve Vermentino,Pays d’Oc Frankrijk