Pakketje van komkommer met kreeftenstaartjes en Bourbon
Ingrediënten
Pakketje van komkommer
- 6 st rechte komkommers
Vulling
- 50 ml olijfolie
- 500 g kreeftenstaartjes
- 1 st rode ui
- 6 el Bourbon-whiskey
- 2 el citroensap
- 1 el Griekse yoghurt
Blini
- 4 st eieren
- 60 g melk
- 200 g bloem
- 100 g boter
- ½ bos peterselie
- peper en zout
- zonnebloemolie
Instructies
Vulling
- Pers de citroen, snipper de rode ui zeer fijn.
- Hou minimaal twee kreeftenstaartjes per pakketje apart voor garnering.
- De rest grof hakken. De staartjes mengen met de Griekse yoghurt, gesnipperde rode ui, 2 el citroensap, Bourbon en peper en zout. Minimaal 5 min laten trekken en dan in een zeef om vocht weg te laten lekken, hierdoor wordt de vulling wat droger.
Blini
- Splitst de eieren, smelt de boter en hak de peterselie fijn (4 el voor blini, rest voor garnering).
- Klop de bloem samen met snuf zout, de eidooiers, de melk en de gesmolten boter in een kom door elkaar totdat het klontvrij is.
- In een vetvrije kom de eiwitten stijf slaan en door het bloemmengsel scheppen met 4 el gehakte peterselie.
- Verhit de olie in een pan leg voor elke blini 1 el beslag in de pan. Ca. 3 min bakken totdat de onderkant lichtjes gaat kleuren. Blini omkeren en nog ca 2 min op de andere kant.
Pakketje van komkommer
- Per pakketje met een dunschiller 4 lange repen van de komkommer snijden, met een klein randje groen en zonder zaad.
- De 4 linten, 2 horizontaal en 2 verticaal op elkaar, op een werkblad leggen en in elkaar vlechten, zodat je een vierkante bodem krijgt. Op de bodem een flinke schep vulling leggen. De linten erover vouwen en bijknippen of snijden zodat je een mooi pakketje krijgt. Het geheel omdraaien dus de onderkant boven en op een blini leggen.
Serveren:
- Leg op een bord de blini met daarbovenop het pakketje. Bestrijk het pakketje met een lekkere olijfolie en garneer met de apart gezette kreeftenstaartjes en wat gehakte peterselie.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Norte Sur Chardonnay, La Mancha-Spanje