Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Smaakmakertje vooraf

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangAmuse
Trefwoord2019, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • Microplane, fijne kaasrasp
  • wegwerp spuitzak
  • pastaradertje

Ingrediënten

Kaaskoekje

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 120 g Parmezaan
  • 1 st ei
  • 12 st walnoten
  • bloem

Kaastopping

  • 100 g chavroux zachte geitenkaas
  • 200 g mascarpone
  • 200 g ricotta
  • 2 tl fijne olijfolie
  • 1 el bieslook
  • ½ tl paprikapoeder
  • peper en zout

Appelblokjes

  • 1 st appel Granny Smith

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Kaaskoekje

  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Rol een plakje bladerdeeg op een bebloemde werktafel uit tot 20 x 20 cm.
  • Herhaal dit met een tweede plakje en kwast dit tweede plakje in met water. Bestrooi het vervolgens met de geraspte Parmezaanse kaas en bedek het met het eerste uitgerolde plakje. Rol nog een keer met de deegrol over het pakketje.
  • Snijd de randen bij met het pasatradertje en verdeel in 8 koekjes van 4 x 8 cm. Herhaal dit proces met de overige bladerdeegplakjes. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop een eitje los en kwast het ei op de koekjes. Prik met een vork een groot aantal gaatjes in de koekjes om te veel rijzen te voorkomen. Voorzie de helft van de koekjes van een halve walnoot. Bak de koekjes ca 15 min in een oven van 180 °C .
  • Neem uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

Kaastopping

  • Meng de chavroux, mascarpone, ricotta met de olijfolie, fijngeknipte bieslook en paprikapoeder en maak op smaak met peper en zout. Doe dit kaasmengsel in een spuitzak en bewaar in de koeling.

Appelblokjes

  • Schil de appel en snijd blokjes van 5 mm. Zet ze afgedekt apart om verkleuren te voorkomen.

Serveren:

  • Leg een koekje op een bord, spuit hier een laag kaas op en strooi wat appelblokjes op de kaas. Beleg met een tweede koekje met een walnoot.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Anterra Pinot Grigio, Italïe- Trentino-Noord