Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Pistache-bloemen-geitenkaasje met geitenkaascracker

Nog geen beoordeling
Geïnspireerd door de examenmenu’s van Frank van Lier en Rob Versloot
Recept afdrukken
GangKaas
Trefwoord2018, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Geitenkaasje

  • 500 g zachte geitenkaas 440+60
  • 125 g pistachenoten
  • 2 e zwarte peper versgemalen
  • 3 el eetbare bloemenblaadjes kleingesneden bv. oost Indische kers, lavendel,
  • rozen kijk in je tuin!!
  • 6 el honing goede kwaliteit

Cracker

  • 100 g tarwebloem + een beetje om te bestuiven
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl fleur de sel
  • 60 g geitenkaas
  • 3 el olijfolie + een beetje om te bestrijken
  • 2 el water
  • fleur de sel

Instructies

Geitenkaasje

  • Vorm 12 balletjes van de 440 geitenkaas.
  • Rooster de fijngehakte pistachenoten lichtbruin, laat afkoelen en meng met de peper en de bloemblaadjes. Rol de kaasjes door dit mengsel eventueel meerdere keren en zet koel weg.

Geitenkaascrackers

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (hete lucht).
  • Doe de bloem, de fijngehakte rozemarijn, het bakpoeder, de verkruimelde geitenkaas en de fleur de sel in een kom. Spatel door elkaar.
  • Maak in het midden een kuiltje. Giet de olie daarin en meng met het bloemmengsel. Voeg nu beetje bij beetje het water toe (zoveel als nodig is) toe. Kneed het deeg ca. 2 min.
  • Verdeel het deeg in 12 porties en rol deze tussen 2 met bloem bestoven vellen bakpapier uit, zodat je grove ovalen krijgt met een dikte van 3 mm.
  • Haal het bovenste vel bakpapier er af. Bestrijk met wat olie en strooi er wat fleur de sel op.
  • Leg ze met het onderste vel papier op de bakplaat bak ze ca. 4-6 min.
  • Halverwege keren.

Serveren:

  • Schep op een langwerpig zwart bordje een schepje honing en daarop het kaasbolletje. Leg de cracker ernaast of steek hem erin. Versier met wat overgebleven bloemen of pistachenoten.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Menade Dulce Rueda, Spanje Castilië-Leon