Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Gevulde varkenshaas met aardappelpuree en groenten uit de oven

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangHoofdgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, januari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Vulling

  • 80 g pijnboompitten
  • 4 el kappertjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 à 3 takjes bladpeterselie
  • 100 g Parmezaan geraspt

Varkenshaas

  • 1000 g varkenshaas
  • bloem
  • zout en peper
  • olijfolie
  • boter

Groenten

  • 4 st witte uien groot
  • 900 g kerstomaatjes
  • 1 st courgette

Aardappelpuree

  • 1000 g kruimige aardappelen
  • 3 bosuitjes
  • 30 g verse basilicum
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 ml melk
  • zout en versgemalen peper
  • nootmuskaat

Garnering

  • 2 à 3 takjes peterselie

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en zet de borden in de warmhoudkast.

Vulling

  • Rooster de pijnboompitten licht. Hak de pijnboompitten, enkele takjes bladpeterselie, kappertjes en knoflook fijn en meng met de geraspte kaas.

Varkenshaas

  • Maak een inkeping overlangs in de varkenshaasjes en vul ze. Wentel het vlees licht door de met zout en peper gemengde bloem. Maak dicht met een cocktailprikker. Bak de varkenshaasjes kort om en om in olijfolie met een klontje boter tot ze goudbruin zijn.
  • Leg ze in een ovenschaal. Trancheer, kort voor het opdienen, de varkenshaasjes.

Groenten

  • Snijd uien in dunne ringen, snijd de courgette in plakjes, halveer de tomaatjes. Wok eerst de uien in een beetje olie en voeg dan de courgette en de tomaat toe. Drapeer de gewokte groenten rondom het vlees in de ovenschaal. Besprenkel de groenten nog licht met olijfolie.
  • Plaats de ovenschaal ca.12 min in de voorverwarmde oven. Houd warm.

Aardappelpuree

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook gaar in weinig water met wat zout.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de crème fraîche en melk toe en roer het geheel tot een smeuïge puree.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Snijd de basilicum in reepjes.
  • Schep de bosui door de puree en warm de puree roerend nog enkele minuten door.
  • Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Houd warm.
  • Schep de basilicum, vlak voor het opdienen door de puree.

Garnering

  • Snijd de peterselie fijn.

Serveren:

  • Leg in het midden van het bord wat aardappelpuree en leg de varkenshaastranches er bovenop. Drapeer de groenten er om heen. Strooi er tot slot wat peterselie over.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Veramonte Carmen~ere reserva, Chili -Colchagua