Salade met kippenlevertjes, ossenhaas en tomatensaus
Ingrediënten
Ossenhaas en kippenlevertjes
- 300 g ossenhaas
- 2 el grove mosterd
- 2 el bieslook
- 400 g kippenlevertjes
- peper en zeezout
- Salade
- 200 g gemengde salade
- 100 g hazelnoten
- Coulis
- 3 tn knoflook
- 8 st tomaten
- 100 g kalfsfond
- olijfolie
- 2 el basilicum
- peper en zout
Stokbrood en boterballetjes
- 1 st stokbrood voor 12 plakjes
- 12 st boterballetjes
Instructies
Ossenhaas
- Snij de ossenhaas open tot een platte lap. Plet daarna de ossenhaas onder plastic folie voorzichtig met b.v. een deegroller en bestrijk daarna met mosterd. Bestrooi met 1 el geknipte bieslook, zeezout en peper uit de molen. Rol het geheel strak op en leg het in folie in de diepvries.
Salade
- Was de sla en maak goed droog. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en kneus ze vervolgens.
Coulis
- Pers de knoflooktenen uit en fruit ze in een beetje olijfolie. Voeg de in kleine stukjes gesneden, ontvelde tomaten en kalfsfond toe en laat 10 min sudderen. Pureer de massa en passeer door een zeef. Kook de coulis even op en breng op smaak met peper en zout en voeg de gesnipperde basilicum toe. Zet apart.
Kippenlevertjes
- Ontdoe de kippenlevertjes van vet en vliezen en snijd de kippenlevers grof, maar in
- gelijkmatige stukken en bak de kippenlevertjes mooi rosé en bestrooi met zout en peper.
- Haal de ossenhaas uit de vriezer en snijd er mooie dunne plakjes van.
Stokbrood en boterballetjes
- Snijd het stokbrood in twaalf stukjes en maak 12 boterballetjes.
Serveren:
- Verdeel de salade over de langwerpige witte borden en nappeer met de coulis. Verdeel de
- kippenlevertjes over de salade, zo ook de plakjes ossenhaas en bestooi met de stukjes
- hazelnoot. Leg er een stukje stokbrood naast met een boterballetje er op.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Pinot Noir, Kiwi Cuvée, Frankrijk-Corsica