Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Kikkerbillen met stokbrood

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediƫnten

Ingrediƫnten:

  • 12 st kikkerbillen ds. 8-12 in ds. van 1 kg. diepvries
  • 100 g boter
  • 50 g bloem
  • 4 st sjalotjes
  • 4 st knoflooktenen
  • 1 bos peterselie
  • 6 takjes dragon
  • 200 ml kippenbouillon eventueel nogmaals 200 ml
  • 200 ml room
  • 1 st stokbrood

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de borden voor in de warmhoudkast.
  • Zorg er voor dat de kikkerbillen reeds ontdooid zijn!
  • Bak het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij er 12 stukjes van
  • Hak 1 bos peterselie fijn. Neem de blaadjes van de dragon en hak deze fijn.
  • Peper en zout de kikkerbillen en bestrooi ze licht met bloem.
  • Bij 12 stuks: Neem 2 koekenpannen en verdeel de boter. Verwarm de boter tot ze heel licht gaat kleuren.
  • Bak de kikkerbillen zachtjes om en om in de boter lichtbruin en voeg dan de zeer fijn gesneden sjalotjes en de fijn gesneden knoflook toe. Laar 1 min meebakken en voeg dan de HELFT van de peterselie en de dragon toe. Doe de bouillon bij de kikkerbillen en leg een deksel op de pan en vlamverdeler onder de pan. Smoor de kikkerbillen op zeer laag vuur tot ze goed gaar zijn ( ca 10 min).
  • Neem de kikkerbillen uit de pan en maak de saus af met de room en eventueel nog wat kippenbouillon.

Serveren:

  • Leg op ieder bord 1 kikkerbil. Lepel de saus over de kikkerbil en garneer met de overgebleven peterselie. Geef er een stukje stokbrood bij.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Chablis Le Finage la Chablisienne, Bourgogne-Frankrijk