Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Pastinaaksoep met gekruide pastinaak en peterselieolie

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, november
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 100 g boter 70-30
  • 5 tenen knoflook 3-1-1
  • 150 g ui
  • 1200 ml groentebouillon
  • 600 g pastinaak 500-100
  • 200 g knolselderij

Gekruide pastinaak

  • 1 tl anijspoeder
  • ½ tl komijnpoeder

Peterselieolie

  • ½ bos platte peterselie
  • olijfolie
  • 30 g boter
  • 12 dunne soepstengels

Instructies

Bereiding:

  • Zet soepkommetjes in de warmhoudkast.

Pastinaaksoep

  • Schil de pastinaak en snij 500 g grof en 100 g in mooie dobbelstenen.
  • Schil knolselderij en snij grof. Schil de uien en snij grof. Pel de knoflook en hak fijn.
  • Verwarm 70 g boter in een soeppan en bak hierin de ui en 3 teentjes knoflook op laag vuur goudgeel en zacht. Voeg bouillon, 500 g grof gesneden pastinaak en knolselderij toe.
  • Laat ca. 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak.

Gekruide pastinaak

  • Verwarm op halfhoog vuur wat olijfolie en 30 g boter. Voeg anijspoeder, komijnpoeder en 100 g pastinaakblokjes toe. Bak zachtjes goudbruin ca. 8 min. bak de laatste minuten nog 1 knoflookteen mee. Breng op smaak.

Peterselieolie

  • Pureer in een keukenmachine of blender de peterselie zonder stelen, 75 ml. olijfolie en 1 teentje knoflook .

Serveren:

  • Schenk de soep in de voorverwarmde kommetjes, leg wat van de gekruide pastinaakblokjes in het midden, druppel wat olie over de soep en serveer met een soepstengel.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Cépages Oublies-Marsanne/Rousanne, Pays d’Oc -Frankrijk