Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Zwarte rijst met kokosijs

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2016, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Zwarte rijst

  • 500 g zwarte kleefrijst
  • 400 ml kokosmelk blik
  • 200 g rock-sugar kandijsuiker
  • 500 ml water
  • zout

Kokosijs

  • 250 ml melk
  • 1 pakje kokosroom
  • 350 g mascarpone
  • 100 g geraspte kokosnoot

Garnering

  • 1 st rijpe mango
  • 12 toefjes basilicum of eetbare bloemen

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 coupes in de koelkast.

Kokosijs

  • Doe de melk en de kokosroom in een blender of keukenmachine en mix het goed door elkaar. Meng de mascarpone en de geraspte kokos erdoor. Hevel deze massa over in de ijsmachine. Laat het mengsel in ca. 40 min tot smeuïg ijs draaien. Bewaar tot gebruik in de vriezer.

Zwarte rijst

  • Doe de zwarte kleefrijst met de kokosmelk, zout en 500 ml water in een middelgrote pan.
  • Breng alles zachtjes aan de kook. Zet de pan op een sudderplaatje. Laat de rijst in 40 min zachtjes gaarkoken. Roer regelmatig even door. Roer de rock-sugar erdoor en laat oplossen.

Garnering

  • Maak de mango schoon en snijd in stukjes.

Serveren:

  • Verdeel de zwarte kleefrijst over 12 coupes. Schep er een bolletje kokosijs op. Garneer met stukjes mango en plaats er een toefje basilicum of bloempje op.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Montes Late Harvest Gewurztraminer, Chili-Curico Valley
Gelige kleur. In de neus ruik je honing, rijpe abrikozen, rozijnen en
bloemen. De smaak heeft een zoete aanzet en veel mondvulling. De
wijn is romig en dik met een lange afdronk.