Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Herfstsalade met wilde duif

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
Trefwoord2015, november
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Wilde duiven

  • 6 st Anjou duiven schoongemaakt
  • 100 g boter

Paddenstoelen

  • 300 g gemengde paddenstoelen
  • 2 st sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g boter
  • zout en peper

Saus

  • 200 ml gevogeltefond
  • 200 ml olijfolie extra vierge
  • 100 ml aceito balsamico
  • peper en zout

Garnering

  • 200 g gemengde sla

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Wilde duiven

  • Braad de duiven op hun karkas in de boter. Zet ze op hun rug in de oven en laat ze 5-10 min garen (rosé). Haal de filets van de karkassen en leg de filets in aluminiumfolie verpakt in de warmhoudkast (60 °C).
  • Haal vlak voor het uitserveren het vel er af en snijd de filets in mooie plakken.
  • Gebruik de karkassen voor de bouillon van de pompoensoep.

Saus

  • Laat het gevogeltefond tot de helft inkoken. Meng dan de olijfolie en de balsamico erdoor tot een saus en breng op smaak met peper en zout.

Paddenstoelen

  • Bak de paddenstoelen met de fijngesneden sjalotten en de gesnipperde knoflook in de boter. Voeg peper en zout toe.

Serveren:

  • Leg de sla op de borden. Verdeel de plakjes duif over de sla, doe hetzelfde met de paddenstoelen. Lepel de saus over het geheel.

Notities

WIJNSUGGESTIE
ZIND Vin du Table Humbrecht, Elzas