Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Mosselen in koriandersaus

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, november
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 2000 g mosselen met schelp
  • 1 el olijfolie
  • 30 g boter
  • 2 st sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 st rode peper
  • 200 ml witte huiswijn

Koriandersaus

  • 300 ml crème fraîche
  • 2 st tomaten
  • 3 el koriander
  • 1 st rode chilipeper
  • zout en peper

Garnering

  • 2 el bieslook
  • stokbrood

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de borden voor.

Mosselen

  • Boen de mosselen goed schoon in ruim water.
  • Verhit in een royale pan de olijfolie en de boter. Bak hierin zachtjes ca 5 min de fijngesneden sjalotten , de uitgeperste knoflook en de fijngesneden rode peper.
  • Doe de voorverwarmde wijn en de mosselen erbij. Voeg wat zout en peper toe en laat de mosselen afgedekt 5–8 min koken. Schud regelmatig om. Schep de mosselen uit de pan. Laat ze in de schelp en vang het vocht op. Houd de mosselen warm.

Koriandersaus

  • Zeef het mosselvocht door een doek, kook het tot de helft in en voeg de crème fraîche toe. Laat de saus ongeveer 5 min inkoken tot een goede dikte.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in lange dunne repen. Ontdoe de chilipeper van de zaadjes en snijd in dunne ringen. Snijd de koriander grof en doe dit samen met de tomaten en de ringen chilipeper in de saus en laat 2 min inkoken.

Garnering

  • Snijd de bieslook grof. Snijd het stokbrood in 12 plakjes.

Serveren:

  • Leg de mosselen op een voorverwarmd bord, schenk de saus erover en strooi hierop de bieslook.
  • Serveer er warm stokbrood bij.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Marcel Deiss Alsace blanc, Elzas