Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Warme abrikozen met passievrucht mascarpone

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Abrikozen

  • 24 st gedroogde abrikozen

Saus

  • 6 st perssinaasappelen
  • 2 st kaneelstok
  • 3 st steranijs
  • 2 el honing

Mangofrietjes

  • 3 st rijpe mango

Passievruchtmascarpone

  • 4 st passievrucht
  • 400 gr mascarpone
  • 30 gr fijne tafelsuiker

Garnering

  • 24 bl basilicum

Instructies

Abrikozen

  • Wel de abrikozen gedurende minstens 1 uur in warm water (niet koken).

Saus

  • Pers de sinaasappelen en kook het sap samen met de honing, kaneelstokjes en steranijs in tot er een stroperige saus ontstaat.
  • Haal de kaneelstokjes en steranijs uit de saus en laat gedurende 30 min de gewelde abrikozen in de saus verder warmen (niet koken)

Mangofrietjes

  • Schil de mango en snijd plakken van 1 cm dik in de lengterichting van de pit. Snijd vervolgens de plakken in 1 cm dikke reepjes (maat van franse frietjes)

Passievruchtmascarpone

  • Snijd de passievruchten doormidden en vang het vocht en de pitjes op in een zeef boven een kom. Wrijf het vruchtvlees door de zeef en gooi de pitjes weg.
  • Meng het sap van de passievruchten met de mascarpone en voeg plus minus 30 g fijne tafelsuiker toe.

Serveren:

  • Leg onderaan op elk bord 4 abrikozen en wat saus. Links 4 frietjes 2 aan 2 haaks op elkaar en rechts een quenelle van mascarpone (gebruik 2 eetlepels of de kleine ijslepel). Versier met een paar blaadjes basilicum

Notities

WIJNSUGGESTIE
Chateau des Eyssards Saussignac