Warme abrikozen met passievrucht mascarpone
Ingrediënten
Abrikozen
- 24 st gedroogde abrikozen
Saus
- 6 st perssinaasappelen
- 2 st kaneelstok
- 3 st steranijs
- 2 el honing
Mangofrietjes
- 3 st rijpe mango
Passievruchtmascarpone
- 4 st passievrucht
- 400 gr mascarpone
- 30 gr fijne tafelsuiker
Garnering
- 24 bl basilicum
Instructies
Abrikozen
- Wel de abrikozen gedurende minstens 1 uur in warm water (niet koken).
Saus
- Pers de sinaasappelen en kook het sap samen met de honing, kaneelstokjes en steranijs in tot er een stroperige saus ontstaat.
- Haal de kaneelstokjes en steranijs uit de saus en laat gedurende 30 min de gewelde abrikozen in de saus verder warmen (niet koken)
Mangofrietjes
- Schil de mango en snijd plakken van 1 cm dik in de lengterichting van de pit. Snijd vervolgens de plakken in 1 cm dikke reepjes (maat van franse frietjes)
Passievruchtmascarpone
- Snijd de passievruchten doormidden en vang het vocht en de pitjes op in een zeef boven een kom. Wrijf het vruchtvlees door de zeef en gooi de pitjes weg.
- Meng het sap van de passievruchten met de mascarpone en voeg plus minus 30 g fijne tafelsuiker toe.
Serveren:
- Leg onderaan op elk bord 4 abrikozen en wat saus. Links 4 frietjes 2 aan 2 haaks op elkaar en rechts een quenelle van mascarpone (gebruik 2 eetlepels of de kleine ijslepel). Versier met een paar blaadjes basilicum
Notities
WIJNSUGGESTIE
Chateau des Eyssards Saussignac