Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Spinazie-gorgonzola soep met grissini

Nog geen beoordeling
Spinazie-gorgonzola soep met grissini
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenVegetarisch
Trefwoord2022, augustus
Voorbereidingstijd0 minuten
Bereidingstijd0 minuten
0 minuten
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Soep

 • 3 st rode uien
 • 4 tn knoflook
 • 1 el olijfolie classic
 • 500 g verse spinazie
 • 1800 ml groentebouillon van fond of poeder)
 • 150 g gorgonzola
 • 150 ml kookroom

Grissini (24 stuks)

 • 300 g tarwebloem 150 +150
 • 7 g instantgist
 • ½ tl bakkerszout
 • 1/8 tl suiker
 • 1 el olijfolie
 • 15 g verse bladpeterselie
 • 2 tn knoflook
 • 1/8 tl karwijzaad
 • 185 ml lauwwarm water
 • zout en versgemalen peper

Instructies

Soep

 • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook circa 2 min. Voeg de spinazie en het water en de groentenbouillon toe en gaar met deksel op de pan tot de spinazie geslonken is. Verbrokkel de gorgonzola boven de pan en voeg de kookroom toe. Breng aan de kook en laat circa 8 min koken. Pureer de soep met een staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Grissini

 • Ris de peterselieblaadjes van de steeltjes en hak ze heel fijn. Meng in een kom 185 ml lauwwarm water goed met de gist en suiker. Voeg dan de helft van de bloem, de olie en het zout toe aan het gistmengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg de fijngesneden peterselie en het karwijzaad toe, knijp de knoflooktenen erin uit en doe er flink wat versgemalen peper bij. Meng alles goed, voeg de rest van de bloem toe en breng het deeg over op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed het deeg gedurende 10 min totdat het stevig en elastisch aanvoelt. Leg een natte theedoek over de kom en laat het vervolgens 30 min rijzen op een warme plek waar het niet tocht. Verwarm de oven voor op 225°C. Halveer de deegbol strooi wat bloem op het werkvlak en rol de eerste bol uit tot een vlak van ca. ½ cm dik. Snijd er 12 repen van en leg die, een beetje in de lengte verdraaid, op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik de grote oven dan kun je direct de andere bol tot stengels verwerken (anders moet je in 2 porties bakken). Bak de stengels 15 min. in het midden van de oven, tot ze goudbruin zijn. Halverwege de baktijd even omdraaien. Laat ze afkoelen op een rooster.

Serveren

 • Schep de soep in de voorverwarmde risottoborden. Leg er telkens twee grissini naast en serveer.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Diwald Selektion Grüner Veltliner Bio, Wagram-Oostenrijk