Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Limoen-Chilisoep

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2019, augustus
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 2 st ui
  • 500 ml groentebouillon
  • 500 ml slagroom iets slagroom achterhouden om de maizena in te roeren
  • 200 ml kokosmelk
  • 20 g boter
  • 20 g bloem
  • 1 st rode chili peper
  • 3 st limoenen.
  • 1 el maizena
  • 1 pak kroepoek naturel bv Conimex
  • peper en zout

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de witte vierkante bakjes voor in de warmhoudkast.
  • Snij de uien fijn, was de limoenen en rasp zestes van de 3 limoenen en pers de limoenen uit. Verwijder zaad en lijsten van de chilipeper en snijd fijn.
  • Bak de fijngesneden uien glazig in de boter en doe daarna de bloem er bij. Dan de groentebouillon, de kokosmelk en het limoensap toevoegen en 5 min laten koken en dan de room er door roeren.
  • De schoongemaakte chili fijnsnijden en naar smaak (afhankelijk van de scherpte) toevoegen samen met de limoenzestes. Nog eens 5 min laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Van het vuur halen.
  • De soep met de staafmixer pureren. Zeven in een schone pan. Weer aan de kook brengen en de met room aangelengde maizena toevoegen en even laten binden.

Serveren:

  • Gebruik de witte vierkante bakjes en plaats ze met de soep op een rechthoekig wit bord en serveer met kroepoek.