Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Haringtartaar met appel

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2020, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Haringtartaar

  • 12 st nieuwe haringen
  • 3 st stevige appels voorkeur Granny Smith
  • 15 g bieslook
  • ½ st citroen sap
  • 1 el gembersiroop

Vinaigrette

  • ½ tl zwarte peper
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • ½ st citroen sap

Garnering

  • 1 st stevige appel voorkeur Granny Smith
  • 100 g veldsla
  • 12 ringen 8 cm doorsnede

Instructies

Haringtartaar

  • Snijd de 3 appels (met schil) brunoise. Snipper de bieslook. Meng de bieslook, sap van ½ citroen en gembersiroop door de appelblokjes. Snijd de haringen in kleine blokjes.

Vinaigrette

  • Maak de vinaigrette door de zwarte peper, geraspte mierikswortel, sap van ½ citroen en olijfolie door elkaar te mengen.

Garnering

  • Was de veldsla en verwijder ongerechtigheden.
  • De appel van klokhuis ontdoen (niet schillen) en op de mandoline in zeer dunne plakjes snijden hierna halveren. Tot gebruik de plakjes appel in ijswater leggen en voor gebruik drogen met keukenpapier.

Serveren:

  • Zet de ring van ca 8 cm op de ronde borden. Leg in de ring een laagje haring, hierop een laagje appelblokjes en sluit af met een laagje haring. Leg bovenop ter garnering een plukje veldsla en enkele stukjes dungesneden appelplakjes. Druppel nu 1 el vinaigrette om en op het haringtartaartje. Verwijder ring voor uitserveren.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Vadelagunda Cuvée Especial Verdejo, Castilla-y-Leon Spanje