Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Mimosa van aardbeien, kiwi, kakifruit, mangocoulis en vanille ijs

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2020, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Mimosa

 • 4 st rijpe mango’s
 • 4 el suiker
 • 4 el poedersuiker
 • 8 vellen bladerdeeg
 • 4 st kiwi’s
 • 2 st rijpe kakivruchten
 • 500 g aardbeien
 • 50 g roomboter

Vanille-ijs

 • 250 ml room
 • 525 ml melk
 • 2 st vanillestokjes
 • 8 st eidooiers
 • 150 g fijne kristalsuiker
 • 2 ½ el magere melkpoeder

Garnering

 • 15 g munt voor garnering
 • 12 stuks physalis goudbes
 • 12 ringen ca 7cm doorsnede

Instructies

Bereiding:

 • Oven voorverwarmen tot 200 °C.

Vanille-ijs

 • Verwarm de room met de melk en de opengesneden vanillestokjes tot er luchtbellen aan derand van de pan verschijnen. Neem de vanillestokjes uit de pan en schraap de vanillezaadjes uit de stokjes en doe de zaadjes terug in de pan. Klop intussen de eidooiers, de suiker en de melkpoeder in een kom tot een licht en luchtig mengsel. Giet de melk goed roerend bij het dooiermengsel. Giet alles terug in de pan en verwarm au bain-marie, al kloppend, de massa tot een lichte binding ontstaat (tussen 75 en 83 C°) Niet heter laten worden want dan gaat het schiften. Schep de massa in een kom en laat afkoelen. Draai vervolgens ijs in de ijsmachine.

Mimosa

 • Pureer de mango’s met de suiker tot een gladde coulis.
 • Gebruik 2 vellen bladerdeeg om decoratie te maken. Snijd 12 puntjes. Steek met ring van 7 cm uit de overige 6 vellen bladerdeeg 2 rondjes per vel uit. Leg de rondjes bladerdeeg op bakpapier en dek af met bakpapier en?? een bakplaat. Bak het bladerdeeg in voorverwarmde oven van 200 °C ca. 15 min. Bak ook de 12 puntjes bladerdeeg, leg deze op de bovenste met bakpapier beklede bakplaat. Als ze uit de oven komen bestrooien met de poedersuiker. Snijd kiwi, kakivruchten, aardbeien brunoise en stoof het even aan in de roomboter in brede pan, niet roeren. Niet te lang! Moet geen moes worden. Als het te nat is goed laten uitlekken in vergiet.

Garnering

 • Leg toefjes munt klaar voor garnering, evenals de physalis.

Serveren:

 • Zet de 7 cm ringen weer op de gebakken bladerdeeg rondjes en vul ze met het gestoofde fruit. Voorzichtig klein beetje aandrukken. Verwijder de ring, werk af met de mangocoulis, maak een mooie quenelle vanille ijs en garneer met toefje munt, de physalis en een puntje bladerdeeg. N.B. Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Dow’s Masterblend White Port, Douro Portugal