Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Mosselsoep met garnalen, saffraan en zeekraal

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2020, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediƫnten

Mosselen

 • 2000 g mosselen
 • 500 ml droge witte wijn

Bouillon

 • 2 st ui
 • 15 g roomboter
 • 1000 ml visfond
 • 4 st saffraandraadjes
 • 250 ml slagroom
 • 250 g zeekraal
 • 200 g Hollandse garnalen
 • 1 st afbakstokbrood
 • passeerdoek

Instructies

Bereiding:

 • Zet 12 soepborden in de warmhoudkast.

Mosselen

 • Spoel de mosselen schoon. Gebroken schelpen of ver openstaande schelpen weggooien. Breng de mosselen aan de kook in de witte wijn. Laat ze met gesloten deksel in ca. 8 min openkoken. Schud de pan regelmatig om. Leg de schone passeerdoek in een vergiet en de vergiet weer op een pan of kom. Giet de mosselen met vocht door de vergiet (met de doek) in de pan. Laat uitlekken.

Bouillon

 • Laat de saffraandraadjes even weken in 100 ml water. Kneus de draadjes met de bolle kant van een lepel terwijl ze in het water liggen. Pel en snipper de uien. Fruit de uisnippers ca 5 min op laag vuur in de boter in een grote pan. Laat niet kleuren. Voeg de visfond met de saffraandraadjes met hun vocht en de slagroom bij de uiensnippers in de pan en laat ongeveer 8-10 min zachtjes koken. Haal de mosselen uit de schelpen. Voeg het opgevangen kookvocht van de mosselen toe aan de bouillon. Was de zeekraal en verwijder de harde stukjes en kook de zeekraal in enkele min beetgaar in de bouillon. Voeg de mosselen toe en warm door. Voeg de garnalen pas op het laatste moment toe. Breng zo nodig de soep op smaak met zout en peper.
 • Bak het stokbrood af volgens de aanwijzing op de verpakking.

Serveren:

 • Snijd het stokbrood in minimaal 12 plakjes en zet op tafel in 2 schaaltjes. Verdeel de warme soep over de soepborden.