Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Chocoladetaart met noten

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
Trefwoord2020, januari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 20 g boter om de springvorm in te vetten
  • 4 st eieren
  • 200 g kokosbloesemsuiker bv potje AH
  • 2 druppels vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • 100 g walnoten
  • 100 gram amandelen
  • 200 gram pure chocolade

Slagroom

  • 500 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker

Garnering

  • 2 el poedersuiker
  • 100 g pure chocoladevlokken
  • 4 el geraspte kokos
  • partjes sinaasappel van het kabeljauwgerecht!
  • 1 springvorm 28 cm

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Beleg de bodem van de springvorm van 28 cm met bakpapier en vet de randen in met de boter. Hak de walnoten, amandelen en pure chocolade in kleine stukjes( geen gruis!!) en houd apart. Splits de eieren. Klop met handmixer de eidooiers, kokosbloesemsuiker en vanille-extract een schuimig eidooiermengsel. Klop eveneens met een handmixer de eiwitten met snufje zout tot stijve pieken. Spatel dit voorzichtig door het schuimige eidooiermengsel.
  • De gehakte noten en gehakte chocolade in 4 keer er voorzichtig door heen scheppen en dan meteen in de springvorm gieten. Gebruik een spatel om de bovenkant mooi glad te krijgen en bak de taart in 25 min in het midden van de voorverwarmde oven. Haal hem uit de oven en laat volledig afkoelen. Wanneer de taart op kamertemperatuur is royaal bestrooien met 2 el poedersuiker, de 4 el geraspte kokos en de chocolade vlokken
  • Snijd 12 mooie punten.

Slagroom

  • Klop de slagroom met 1 el poedersuiker op.

Serveren:

  • Neem een rond bord, zet hierop een punt chocolade taart op kamertemperatuur en garneer met een royale toef slagroom en de partjes sinaasappel.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Alvaro Domeq Via 98, Pedro Ximinez, Jerez -Spanje