Limoen-Chilisoep
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 2 st ui
- 500 ml groentebouillon
- 500 ml slagroom iets slagroom achterhouden om de maizena in te roeren
- 200 ml kokosmelk
- 20 g boter
- 20 g bloem
- 1 st rode chili peper
- 3 st limoenen.
- 1 el maizena
- 1 pak kroepoek naturel bv Conimex
- peper en zout
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de witte vierkante bakjes voor in de warmhoudkast.
- Snij de uien fijn, was de limoenen en rasp zestes van de 3 limoenen en pers de limoenen uit. Verwijder zaad en lijsten van de chilipeper en snijd fijn.
- Bak de fijngesneden uien glazig in de boter en doe daarna de bloem er bij. Dan de groentebouillon, de kokosmelk en het limoensap toevoegen en 5 min laten koken en dan de room er door roeren.
- De schoongemaakte chili fijnsnijden en naar smaak (afhankelijk van de scherpte) toevoegen samen met de limoenzestes. Nog eens 5 min laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Van het vuur halen.
- De soep met de staafmixer pureren. Zeven in een schone pan. Weer aan de kook brengen en de met room aangelengde maizena toevoegen en even laten binden.
Serveren:
- Gebruik de witte vierkante bakjes en plaats ze met de soep op een rechthoekig wit bord en serveer met kroepoek.