Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Amandel-limoncellocake

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2019, mei
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • springvorm 23 cm
  • bakpapier
  • aluminiumfolie

Ingrediënten

Cake

  • 250 g extra zachte boter
  • 250 g suiker
  • 3 st eieren
  • 100 g polenta maismeel
  • 250 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 st citroenen

Siroop

  • 1 st citroen
  • 3 el limoncello
  • 3 el suiker

Garnering

  • 500 g crème fraîche de Normandie

Instructies

Cake

  • Verwarm de oven voor op 160℃.
  • Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Klop met de handmixer 250 g boter en de suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe en klop kort door. Spatel de polenta, het amandelmeel en het bakpoeder er doorheenWa. Rasp de schil van 3 citroenen en pers 1 citroen uit. Roer het citroensap en de citroenschil door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de cake 50-60 min in de voorverwarmde oven.
  • Dek de cake eventueel na 30 min baktijd af met aluminiumfolie om te voorkomen dat hij te bruin wordt. Haal de cake uit de oven en laat in de springvorm afkoelen.

Siroop

  • Was de citroen en haal de schil eraf met een zesteur.
  • Pers hierna de citroen uit. Verhit het citroensap met de limoncello, de suiker en 2 el water in een steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost.
  • Verhit nog ca.1 min door. Haal de pan van het vuur, voeg de zestes toe en laat de siroop afkoelen.
  • Haal de cake uit de vorm en stort op een rooster. Besmeer met siroop.

Serveren

  • Snijd de cake in 12 punten en plaats de punt op een bord en leg er een lepel crème fraîche naast.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Montes Late Harvest Gewürztraminer, Curicó Valley - Chili