Panna cotta en krokant koekjes
Geïnspireerd door examenmenu chef de cuisine van Dick Visser
Recept afdrukken
Ingrediënten
Panna cotta
- 400 g frambozen vers
- 150 g suiker 100+50
- 900 ml room
- 2 st vanillestokjes
- 8 blaadjes gelatine
Krokante koekjes
- 6 plakken bladerdeeg diepvries
Gekaramelliseerde sinaasappelschil
- 2 st sinaasappels
- 300 g suiker
- 300 ml water
Instructies
Panna cotta
- Houd 12 frambozen van dezelfde maat achter voor de garnering. Pureer de rest van de frambozen. Roer 50 g suiker door de puree, verdeel de puree over de glazen en plaats de glazen in de vriezer.
- Kook 900 ml room met 100 g suiker, snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit en voeg dit aan de room toe en laat het geheel een tijdje rijpen.
- Week de gelatine in ruim koud water, knijp uit en voeg de gelatine aan het roommengsel toe. Laat afkoelen in de koelkast tot de massa lobbig is.
- Giet de lobbige room op de frambozenpuree in het glas en laat opstijven in de koelkast.
Krokante koekjes
- Steek 12 rondjes van 5 cm uit het bladerdeeg. Bak de rondjes in 10-15 min af in de oven van 200°C.
Gekaramelliseerde sinaasappelschil
- Schil de sinaasappels met dunschiller (geen wit!). Snijd de schil in lange reepjes.
- Verwarm de suiker en het water tot de suiker is gekaramelliseerd voeg de sinaasappelschilreepjes toe en laat heel even door koken. Leg de schil op bakpapier en laat afkoelen.
Serveren:
- Serveer de panna cotta in het glas links op het bord met een framboos als garnering.
- Leg het koekje op het bord. Leg op het koekje de gekaramelliseerde sinaasappel
Notities
WIJNSUGGESTIE
Venganza Dulce Late Harvest Chardonnay, Castilië- Spanje