Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Taartje met ansjovis, Mon Chou en witlof-waterkerssalade met walnoten

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2019, februari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Paprika’s

 • 2 st rode puntpaprika’s

Taartje

 • 12 plakjes bladerdeeg diepvries

Vulling

 • 3 st dunne preien
 • 2 potjes ansjovis reepjes
 • 300 g Mon Chou
 • 5 takjes verse tijm

Witlof-waterkersalade

 • 150 g walnoten
 • 30 g boter
 • 6 stronkjes witlof
 • 1 zak waterkers bijv. bij AH
 • 1 st citroen
 • 2 tl mosterd
 • 3 el olijfolie extra vierge
 • versgemalen zwarte peper en cayennepeper
 • zout

Instructies

Paprika’s

 • Verwarm de oven voor op 200°C en pof hierin de paprika’s 35 tot 45 min tot ze hier en daar zwartgeblakerd zijn. Laat ze wat afkoelen en verwijder de vellen, de stelen en de zaadjes. Snijd de paprika in 24 repen en zet apart voor de vulling.

Taartje

 • Verwarm de oven voor op 190 °C.
 • Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet 12 taart- of muffinvormpjes (liefst met anti-aanbaklaag en doorsnede van 6-7 cm )en bekleed met het deeg. Snijd het overstekende deeg eraf en prik het deeg in met een vork. Dek af met bakpapier en vul de vormpjes met een steunvulling (erwtjes).Bak midden in de oven de taartje in 15 à 20 min gaar en goudbruin. Haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen en haal ze uit de vorm. NB zet na gebruik de steunvulling weer terug in de voorraadkast.

Vulling

 • Ris de blaadjes van de tijmtakjes. Verwijder het groen van de prei, was de prei en kook de witte stukken beetgaar in water met zout. Snijd de prei in de lengte door en snijd vervolgens stukjes van ca. 6 cm. Giet de olie van de ansjovis. Beleg elk taartbakje met 1 à 2 ansjovisfilet, 2 kruislings gelegde repen paprika en een schep Mon Chou en bestrooi de taartjes met de tijmblaadjes. Leg op elk taartje een stuk prei en maal er ruim zwarte peper over. Zet de taartjes, vlak voor het serveren, 3 à 4 min. onder de hete salamandergrill.

Witlof-waterkerssalade

 • Hak de noten grof. Verhit de boter in een koekenpan en bak de noten rondom goudbruin.
 • Bestrooi de noten met wat zout en cayennepeper en laat ze afkoelen. Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in smalle repen. Verwijder de dikke stelen van de waterkers. Pers de citroen uit. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd en de olijfolie.
 • Schep de witlof, de waterkers, de walnoten en de dressing luchtig door elkaar in een schaal.

Serveren:

 • Plaats op een langwerpig bord in het midden het taartje met aan beide zijden de witlofsalade met walnoten.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Duo des Mers Sauvignon-Viognier, Gasgogne en Lanquedoc- Frankrijk