Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

 

Minestrone avec pistou et parmigiano reggiano

Nog geen beoordeling
Geïnspireerd door het Provencaalse menu van brigade 16 met een uitstapje naar Galicië
Recept afdrukken
GangSoep
Trefwoord2019, september
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Minestrone

  • 1000 ml schaaldierenfond b.v. merk Astoria betere viswinkel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 st winterwortel
  • 1 st venkelknol
  • 8 st rijpe tomaten ca 800 g
  • 1 st ui
  • 60 g gekookte tuinbonen diepvries
  • 5 g tijmblaadjes
  • 1 g saffraan
  • 50 ml Pernod
  • 100 ml olijfolie om in te bakken

Pistou

  • 4 tenen knoflook
  • 100 g basilicumblaadjes
  • 40 g pijnboompitten
  • 60 g Parmezaanse kaas stuk
  • 200 ml olijfolie

Gamba’s

  • 36 st gamba’s

Garnering

  • 150 g Parmezaanse kaas stuk
  • peper en zout

Instructies

Bereiding:

  • Zet de diepe borden in de warmhoudkast.

Pistou

  • Rooster de pijnboompitten, pel de knoflook en snijd in plakjes. Rasp de Parmezaanse kaas. Stamp vervolgens in de vijzel de knoflook, basilicumblaadjes en pijnboompitten tot een homogene pasta. Breng over in een mengkom en werk er de geraspte Parmezaanse kaas doorheen. Giet er zonder te stoppen beetje bij beetje de olijfolie bij. Op smaak brengen met peper en zout.

Minestrone

  • Ontvel en ontpit de tomaten. Snijd vervolgens de tomaten, bleekselderij, wortel, venkel en gepelde ui brunoise. Zet de brunoise gesneden groenten, tijmblaadjes en saffraan even aan in de olijfolie. Blus af met de Pernod en schenk er 1000 ml schaaldierenfond bij. Voeg wat peper en zout toe en laat 8 min zachtjes koken. Pureer 1/3 deel van de hoeveelheid verkregen minestrone met staafmixer en voeg weer bij de rest. De gekookte tuinboontjes dubbeldoppen en dan toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

Gamba’s

  • Pel de gamba’s, verwijder kop en darmkanaal bestrooi met peper, zout en snufje knoflookpoeder. Bak om en om gaar in de olijfolie, dek af met alufolie en houd apart.

Garnering

  • Schaaf de Parmezaanse kaas in schilfers.

Serveren:

  • Schenk ca. 150 ml soep in diep bord, leg 2 gamba’s op de soep en een lepel pistou op de gamba’s. Garneer rondom de gamba’s met wat schilfers Parmezaanse kaas.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Biotiful Verdejo, La Mancha Spanje