Zomers perzikdessert
Ingrediënten
Perzikijs
- 3 st eieren
- 200 g suiker
- 3 st verse perziken
- 700 ml slagroom
- 2 tl vanille extract
- 1 snufje zout
Gevulde perzik
- 6 st perziken
- 150 g cantucci Italiaanse amandelkoekjes
- 50 g roomboter
- 50 g basterdsuiker
- 150 ml Grappa
- 50 g amandelschaafsel
Perzikencoulis
- 3 st verse perziken
- 2 el amaretto
Instructies
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Perzikijs
- Klop de eieren en suiker tot een glad geheel. Pureer de geschilde, gehalveerde en ontpitte perziken in de blender en meng door het eiermengsel. Meng de slagroom, vanille en zout erdoor en mix alles goed. Draai er in de ijsmachine ijs van.
Gevulde perzik
- Schil de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Maal de cantucci in een keukenmachine. Klop de boter luchtig met de basterdsuiker. Meng hier de cantucci en 4 el Grappa door. Vul hiermee de perzikhelften. Zet ze in een ovenschaal, giet de rest van de grappa erover en zet ca 15 min in de oven.
Perzikencoulis
- Pureer de geschilde, gehalveerde en ontpitte perziken, voeg de amaretto toe en zet apart.
- Rooster het amandelschaafsel goudbruin.
Serveren:
- Plaats de gevulde perzik op een langwerpig wit bord en leg er een bolletje perzikijs naast en garneer met het geroosterde amandelschaafsel en de perzikencoulis.
N.B.
- Perziken ontvellen. Snijd met een mes een kruis in de schil (onderkant, net als bij een tomaat) Dompel de perziken 10 sec in heet water. Het velletje zal nu los laten en verwijder het met een mesje. Werk bij meerder perziken in porties en zorg dat het water heet genoeg blijft.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Torres San Valentin Parellada, Spanje Penédes