Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Avocado met sinaasappel, passievruchtensorbet en koffiesiroop

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2018, december
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Passievruchtensorbet

 • 300 g passievruchtpuree diepvries
 • 130 ml suikerstroop 80 g suiker in 80 g water oplossen
 • 1 st sinaasappel 50 ml
 • 1 blaadje gelatine

Koffiesiroop

 • 250 g suiker
 • 250 ml water
 • 10 g oploskoffiestaafjes. Nescafe Azera espresso 1,8 g per staafje te koop bij AH

Salade

 • 3 st avocado's
 • 2 st sinaasappel
 • 1 st limoen
 • olijfolie

Kletskopje

 • 80 g poedersuiker
 • 45 g boter warm gesmolten
 • 45 g bloem
 • 1 el espresso oploskoffiestaafjes
 • 15 ml water

Garnering

 • 1 doosje citroencress

Instructies

Passievruchtensorbet

 • Week het gelatineblaadje. Maak de suikerstroop. Laat het gelatineblaadje in 130 ml suikerstroop oplossen. Koel terug tot kamertemperatuur. Voeg dan sinaasappelsap en de passievruchtenpuree erbij en draai tot sorbetijs.

Koffiesiroop

 • Los de oploskoffie op in een beetje water. Kook water en suiker op totdat de suiker is opgelost. Voeg de oploskoffie erbij en laat paar min doorkoken. Laat afkoelen. Bij binden met 2 el aangelengde maizena. Laat afkoelen.

Salade

 • Sinaasappels en limoen zesten. Sinaasappels schillen tot op het vruchtvlees en vervolgens uitvliezen (gebruik scherp mes!), zodat je nette partjes krijgt. Sap opvangen. Limoen persen.
 • Avocado doorsnijden. Pit verwijderen en vruchtvlees eruit scheppen. Twee avocadoschillen schoonmaken om de koffiesiroop in te serveren. De avocado’s in partjes snijden, besprenkelen met limoensap tegen verkleuren en vervolgens in het sinaasappelsap leggen.

Kletskopje

 • Verwarm de oven voor tot 150 °C.
 • Roer alle ingrediënten door elkaar tot een gladde massa. Zet ca.30 min in de koeling. Dan op een siliconemat 12 kleine hoopjes beslag leggen en met de achterkant van een lepel heel dun uitsmeren tot 12 mooie rondjes. Bak ze ca 10 min in de oven. Laat ze afkoelen en haal ze voorzichtig van de siliconemat.

Serveren:

 • Maak in een diep bord met de sinaasappelpartjes en de uit het sap gehaalde avocadopartjes een salade. Bestrooi met de limoen/en sinaasappelzestes. Leg er 1 of 2 bolletjes (afhankelijk van het formaat) sorbetijs op. Leg het kletskopje erop en garneer met de citroencress.
 • Overgiet dit gerecht aan tafel royaal met de koffiesiroop vanuit de avocadoschil.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Château Lauvignac Sauternes, Bergerac Dordogne Frankrijk