Dessert-Amuses
Ingrediënten
Aardbeien in rode wijnsiroop
- 1 st sinaasappel
- 200 ml rode wijn
- 150 g lichte basterdsuiker
- 12 st flinke aardbeien
- 1 ½ el balsamicoazijn
- 12 takjes verse munt
Mango-passievruchtenmousse
- 2 st rijpe mango’s
- 4 st passievruchten
- 500 ml vanilleroomijs
- 2 el sinaasappellikeur bv Grand Marnier
Chocolade-notenflikken
- 150 g pure chocolade
- 3 el ongezouten notenmix
- 3 tl fleur de sel
Instructies
Aardbeien in rode wijnsiroop
- Sinaasappel schoonboenen en helft van de schil (zonder wit) heel dun afsnijden.
- In steelpan wijn, basterdsuiker en sinaasappelschil langzaam, al roerend, aan de kook brengen. Op zacht vuur in 10 min laten inkoken tot stroperige saus.
- Intussen de aardbeien wassen en in plakjes insnijden, zonder ze los te snijden. Aardbeien, in waaiervorm op de (amuse)lepels leggen. Sinaasappelschil uit wijnsiroop verwijderen. Balsamicoazijn door siroop roeren en nog 1 min zacht laten koken. Wijnsiroop gelijkmatig tussen de lamellen van de aardbeien druppelen. Bewaar een deel voor verfraaien van het dessertbordje.
Mango-passievruchtenmousse
- Schil de mango en snijd in blokjes. Passievruchten halveren en vruchtvlees eruit scheppen.
- Pureer de mangoblokjes, vanilleroomijs en likeur tot gladde mousse.
- Schep de passievrucht door de mangomousse.
- De mousse over 12 glaasjes of bakjes verdelen.
Chocolade-notenflikken
- Hak de noten grof. Rooster de noten goudgeel in een hete koekenpan. Laat ze afkoelen.
- Leg op een snijplank een vel bakpapier.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Schep met een lepel rondjes chocolade op het bakpapier. Bestrooi de chocoladeflikken met de gehakte noten en het zout.
- Laat de chocolade in de koelkast weer afkoelen en hard worden.
Serveren:
- Leg op een dessertbordje de 3 gerechtjes. Trek een streep of maak spots met de wijnsiroop en leg een takje munt op het bordje om te verfraaien.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Weingut Krächer Auslese Cuvée, Burgenland-Oostenrijk