Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Amandelkip met taartje van groene groenten en salsa verde

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangHoofdgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, augustus
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Amandelkip

  • 12 st kippendijen ontbeend
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 st citroen rasp en sap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 80 g blanke hele amandelen
  • 4 el krenten
  • 12 takjes oregano

Taartje van groene groenten

  • 6 velletjes bladerdeeg
  • 80 g Hollandse kaas geraspt
  • 150 g peultjes
  • 200 g sugarsnaps
  • 200 g doperwten evt. diepvries
  • 30 g geschaafde amandelen

Salsa verde

  • 15 g bladpeterselieblaadjes ca 2 handen
  • 15 g muntblaadjes ca 2 handen
  • 1 st citroen ( rasp en sap)
  • 1 el mosterd
  • 60 ml olijfolie

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm 2 ovens voor op 200 °C. Zet borden in de warmhoudkast.

Amandelkip

  • Meng in een grote kom de komijn, 2 el citroenrasp en 2 el citroensap, olie en kaneel met zeezout en grof gemalen zwarte peper. Voeg de kip toe en schep goed door elkaar zodat de kip goed bedekt is. Leg de kip in een met bakpapier beklede ovenschaal. Verdeel de amandelen, krenten en oregano erover Zet 25 à 30 min. in de oven tot de kip gaar is (af en toe bedruipen).

Taartje

  • Snijd de bladerdeegvellen doormidden leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik er gaatjes in en bestrooi met ¾ van de geraspte kaas. Bak ze goudbruin en laat ze afkoelen.
  • Blancheer in kokend water met zout de afgehaalde peultjes, sugarsnaps elk ca. 2 min. en de erwtjes ca. 1 min. beetgaar, neem uit de pan en laat uitlekken. Mag lauwwarm zijn.
  • Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

Salsa verde

  • Pureer peterselie, munt,1 el citroenrasp, 2 el citroensap, mosterd en olie in een keukenmachine (proef op smaak). Schep de helft van de salsa door de groenten .

Serveren

  • Maak 12 taartjes van het bladerdeeg, de groenten en het amandelschaafsel. Leg kip en taartje naast elkaar. Veeg een streep salsa over het bord en versier met wat kruiden.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Jordan-Barrel fermented-Chardonnay, Stellenbosch-Zuid-Afrika