Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Asperges met zalm en koriander

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
Trefwoord2017, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Zalm

  • 500 g rauwe zalm

Asperges

  • 24 st witte asperges

Saus

  • 350 ml room
  • 150 ml witte wijn
  • 2 st sjalotten
  • 1 el Thaise oestersaus

Garnering

  • 40 st korianderblaadjes

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 zwarte borden in de warmhoudkast.

Zalm

  • Trancheer de zalm in 12 plakken.

Asperges

  • Schil de asperges. Leg het asperge afval meteen in een pan en voeg zoveel water toe dat het net onderstaat. Breng aan de kook en laat 10 min trekken en zeef de aspergeslierten eruit.
  • Blancheer de asperges door ze in ca. 5 min gaar te koken in het verkregen fond. Haal de asperges eruit en houdt ze afgedekt warm in de warmhoudkast. Bewaar het fond.

Saus

  • Snipper de sjalotjes en kook dit in met 100 ml aspergefond en de witte wijn tot al het vocht bijna verdampt is. Voeg de room toe en kook in tot sausdikte. Breng op smaak met de oestersaus.

Garnering

  • Was de korianderblaadjes en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

  • Leg op elk bord twee asperges. Leg hierop een tranche rauwe zalm en verdeel de warme saus
  • met de sjalotjes over de zalm. Strooi er enkele korianderblaadjes over heen.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Domaine Mas-Bahourat Viognier, Frankrijk-Languedoc