Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Gegrilde asperges met kabeljauw

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, mei
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Asperges

  • 24 st witte asperges
  • 25 g boter

Saus

  • 50 g boter
  • 3 st bosuitjes
  • 100 ml witte wijn
  • 50 ml crème fraîche

Kabeljauw

  • 600 g kabeljauw

Garnering

  • ½ bos peterselie
  • 3 el amandelschaafsel
  • bakpapier

Instructies

Bereiding:

  • Zet 12 zwarte langwerpige borden in de warmhoudkast en verwarm de oven met bakplaat voor op 200 °C.

Asperges

  • Schil de asperges en verwijder de houterige onderkant. Blancheer ze 3 min in kokend water met wat zout. Laat ze uitlekken. Rol ze door de bloem en bak ze in ca 25 g boter zachtjes gaar in ca 6-12 min (afhankelijk van de dikte). Keer ze regelmatig.

Saus

  • Verhit de boter en fruit hierin de fijngesneden bosui (2 min), voeg de wijn toe en laat 1 min koken. Maak af met crème fraîche.

Kabeljauw

  • Verdeel de kabeljauw in 12 stukjes. Leg op de hete bakplaat een stuk bakpapier en leg daar de stukjes kabeljauw op. Bestrooi met zout en peper en zet de plaat ca. 6 min in de oven.

Garnering

  • Hak de peterselie fijn.
  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin.

Serveren:

  • Leg op elk bord 2 asperges en leg de vis links op de asperges. Schep de saus er over en garneer met de fijngehakte peterselie en geroosterde amandelen.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Weingut Leth Duett Veltliner en Riesling, Oostenrijk-Wagram