Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Pittige zomersoep met fetacake

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
Trefwoord2017, augustus
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • kleine cake vorm

Ingrediënten

Pittige zomersoep

  • 10 st trostomaten
  • 1 st watermeloen klein (ca. 2 kg.)
  • 1 st limoen sap
  • 1 of ½ st rode peper
  • 2 el muntblaadjes
  • 1 el korianderblaadjes
  • 2 el olijfolie extra virgen
  • 100 g feta

Fetacake

  • 225 g zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 3 st eieren
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml witte wijn
  • 100 g feta
  • 100 g zongedroogde tomaatjes
  • 50 g olijven
  • peper

Instructies

Bereiding:

  • Warm de oven voor op 160 °C.

Pittige zomersoep

  • Snij de rode peper fijn en verwijder zaad, hak de munt en koriander grof. Bewaar wat korianderblaadjes voor de garnering. Snij de feta in blokjes en bewaar voor de garnering.
  • Ontvel de tomaten (even in kokend water dompelen) halveer ze en schep de pitten er uit.
  • Verwijder schil en pitten van de watermeloen en snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  • Snijd een klein deel van de meloen in kleine stukken voor de garnering.
  • Doe het vruchtvlees van de tomaten en de meloen in een keukenmachine (magimix).
  • Voeg limoensap, de fijngesneden rode peper, de grofgehakte munt en koriander toe en pureer de soep. Breng op smaak met peper zout. Zet koel weg.

Fetacake

  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng het bakmeel met de Parmezaanse kaas, eieren, olijfolie en wijn tot een glad beslag.
  • Breng op smaak met peper uit de molen en voeg de fijngesneden feta, de in schijfjes gesneden olijven en de klein gesneden zontomaatjes toe. Giet het beslag in de kleine cakevorm en bak de cake in ca.45-50 min in de 160 °C oven. Laat de cake 5 min. rusten voor je hem stort.

Serveren:

  • Schenk de soep in een diep bord. Strooi er wat blokjes watermeloen in en druppel er wat olijfolie over. Garneer met blokjes feta en wat koriander blaadjes.
  • Snijd de cake in plakjes leg ze op 2 witte langwerpige borden en zet op tafel.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Dunavar Pinot Blanc Prestige, Mátraaljai- Hongarije