Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Roquefortsoufflé

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangKaas
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, augustus
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • kleine soufflébakjes
  • papierenkleedjes

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 700 ml melk
  • zout peper
  • 400 g roquefort
  • 150 g Parmezaan
  • 10 st eiwitten van het voorgerecht!!!
  • 6 el paneermeel

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet de soufflébakjes in met boter en bestrooi de binnenkant met paneermeel.
  • Smelt 4 el. boter in een pan en voeg de bloem toe.
  • Verhit het mengsel op middelhoog vuur neem van het vuur en voeg al roerend de melk toe. Breng aan de kook en laat even doorkoken, neem van het vuur.
  • Verbrokkel de helft van de roquefort en rasp de Parmezaan.
  • Roer beide door de crème breng op smaak met peper zout.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Roer voorzichtig de helft van het eiwitschuim door de kaascrème daarna de andere helft.
  • Verdeel het beslag over de schaaltjes. Ga met de punt van een mesje langs de rand van de schaaltjes, om het beslag los te maken van de rand.
  • Verdeel de andere helft van de roquefort in 12 stukken en leg op iedere soufflé een stuk. Zet de soufflé voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak ze in 10 à 12 min.
  • N.B. Open nooit de ovendeur tjjdens het bakken van een soufflé.

Serveren:

  • Neem de soufflés voorzichtig uit de oven en serveer direct op een klein bordje met papieren kleedje.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Orange River White Muskadel, Orange County -Zuid-Afrika