Roquefortsoufflé
Equipment
- kleine soufflébakjes
- papierenkleedjes
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 700 ml melk
- zout peper
- 400 g roquefort
- 150 g Parmezaan
- 10 st eiwitten van het voorgerecht!!!
- 6 el paneermeel
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vet de soufflébakjes in met boter en bestrooi de binnenkant met paneermeel.
- Smelt 4 el. boter in een pan en voeg de bloem toe.
- Verhit het mengsel op middelhoog vuur neem van het vuur en voeg al roerend de melk toe. Breng aan de kook en laat even doorkoken, neem van het vuur.
- Verbrokkel de helft van de roquefort en rasp de Parmezaan.
- Roer beide door de crème breng op smaak met peper zout.
- Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Roer voorzichtig de helft van het eiwitschuim door de kaascrème daarna de andere helft.
- Verdeel het beslag over de schaaltjes. Ga met de punt van een mesje langs de rand van de schaaltjes, om het beslag los te maken van de rand.
- Verdeel de andere helft van de roquefort in 12 stukken en leg op iedere soufflé een stuk. Zet de soufflé voorzichtig in de voorverwarmde oven en bak ze in 10 à 12 min.
- N.B. Open nooit de ovendeur tjjdens het bakken van een soufflé.
Serveren:
- Neem de soufflés voorzichtig uit de oven en serveer direct op een klein bordje met papieren kleedje.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Orange River White Muskadel, Orange County -Zuid-Afrika