Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Sint jacobsschelpen met mango-avocadotartaar en balsamicocrème

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, oktober
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Mango-avocadotartaar en mangopuree

  • 5 st mango’s
  • 3 st avocado’s
  • 2 st limoen sap
  • 20 ml limoncello

Sint jacobsschelpen

  • 24 st st jacobsschelpen
  • boter

Garnering :

  • 12 st bloemen van de Oost- Indische kers
  • 80 ml balsamicocrème

Instructies

Mango-avocadotartaar en mangopuree

  • Pers de limoenen uit. Houd het sap apart.
  • Schil de mango’s en snij het vruchtvlees van de pit.
  • Pureer 1 ½ mango tot een mangopuree, voeg naar smaak limoncello toe en zet apart voor de garnering.Snij de rest van de mango in kleine blokjes.
  • Halveer en ontpit de avocado, snij het vruchtvlees in kleine blokjes en meng met de mangoblokjes en het limoensap (naar smaak!). Voeg zout en peper naar smaak toe.

Sint Jacobsschelpen

  • Spoel de jacobsschelpen af en dep ze droog. Kruid met peper en zout. Verhit de boter en bak in kleine porties (gebruik b.v. verscheidene pannen) de jacobsschelpen 1 à 2 min aan elke kant en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm. Snij ze ( horizontaal) kort voor het uitserveren in 3 plakjes.

Serveren:

  • Plaats op elk bord een ring van ca 7 cm, vul de ringen met de mango-avocadotartaar. Verdeel de plakjes jacobsschelp dakpansgewijs op de tartaar.
  • Trek wat strepen met de mangopuree en balsamicocrème op het bord. En leg tot slot de Oost-Indische kers erop.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Weingut Welter WeissBurgunder, Rheinhessen-Duitsland