Sint jacobsschelpen met mango-avocadotartaar en balsamicocrème
Ingrediënten
Mango-avocadotartaar en mangopuree
- 5 st mango’s
- 3 st avocado’s
- 2 st limoen sap
- 20 ml limoncello
Sint jacobsschelpen
- 24 st st jacobsschelpen
- boter
Garnering :
- 12 st bloemen van de Oost- Indische kers
- 80 ml balsamicocrème
Instructies
Mango-avocadotartaar en mangopuree
- Pers de limoenen uit. Houd het sap apart.
- Schil de mango’s en snij het vruchtvlees van de pit.
- Pureer 1 ½ mango tot een mangopuree, voeg naar smaak limoncello toe en zet apart voor de garnering.Snij de rest van de mango in kleine blokjes.
- Halveer en ontpit de avocado, snij het vruchtvlees in kleine blokjes en meng met de mangoblokjes en het limoensap (naar smaak!). Voeg zout en peper naar smaak toe.
Sint Jacobsschelpen
- Spoel de jacobsschelpen af en dep ze droog. Kruid met peper en zout. Verhit de boter en bak in kleine porties (gebruik b.v. verscheidene pannen) de jacobsschelpen 1 à 2 min aan elke kant en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm. Snij ze ( horizontaal) kort voor het uitserveren in 3 plakjes.
Serveren:
- Plaats op elk bord een ring van ca 7 cm, vul de ringen met de mango-avocadotartaar. Verdeel de plakjes jacobsschelp dakpansgewijs op de tartaar.
- Trek wat strepen met de mangopuree en balsamicocrème op het bord. En leg tot slot de Oost-Indische kers erop.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Weingut Welter WeissBurgunder, Rheinhessen-Duitsland