Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Asperges met ei, kappertjes, radijsjes en bieslook

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2016, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 12 witte asperges
  • 4 st eieren
  • 4 el kappertjes gezouten
  • 8 st radijsjes
  • 4 el olijfolie extra vierge (2 + 2)
  • 4 el bieslook
  • 1 st Spaans rood pepertje
  • zeezout

Instructies

Bereiding

  • Schil de asperges en kook ze in water met zout. Doe na 5 min het vuur onder de pan uit en laat ze ongeveer 15 min nagaren.
  • Haal ze uit het water en leg ze op een schone theedoek en dep voorzichtig droog.
  • Snijd de asperges in stukken van 3 cm; houd de punten apart.
  • Kook de eieren, zodra het water kookt zet dan het vuur uit en laat de eieren 8 min staan.
  • Spoel de eieren direct af onder koud water en pel de eieren. Snijd de eieren in gelijke, langwerpige stukken.
  • Spoel de kappertjes af en week ze 10 min in koud water. Spoel ze opnieuw af, laat ze goed uitlekken.
  • Snijd de radijsjes in heel dunne plakjes. Doe ze in een kommetje en doe er 2 el olie bij en een flinke snuf zeezout en peper, meng goed door elkaar en laat 10 min staan. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  • Hak de bieslook fijn. Ontdoe het pepertje van de zaden en hak de peper in dunne ringen.
  • Meng de stukjes asperges, radijsjes, kappertjes, bieslook met 2 eetlepels olie voorzichtig door elkaar en laat even rusten.

Serveren:

  • Verdeel de aspergesalade over de borden. Bestooi elk bord met wat zeezout en verdeel de peperringentjes over de borden. Garneer met ei en aspergepunt. Serveer uit

Notities

WIJNSUGGESTIE
The Secretary Bird – Sauvignon Blanc – Western Cape
De wijn heeft een mooie balans tussen zacht wit fruit en een lange afdronk met crispy citrus aroma’s. Vol maar elegant van smaak.