Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Prei-venkelsoep met roquefort canneloni

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangSoep
KeukenMediterraan
Trefwoord2016, november
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Canneloni

  • 12 sneetjes casino brood
  • 80 ml pompoenpitolie

Cannelonivulling

  • 200 g mascarpone
  • 200 g roquefort

Soep

  • 4 st prei
  • 2 st venkelknol
  • 2 st grote kruimige aardappelen
  • 30 ml olijfolie
  • 4 st stukjes foelie
  • 2000 ml kippenbouillon
  • 1 bos peterselie
  • 300 ml volle melk

Anijsroom

  • 450 ml room 250 + 200
  • 50 ml anijslikeur

Instructies

Canneloni

  • Snijd de korsten van de casinosneetjes en leg 1 sneetje tussen 2 vellen huishoudfolie. Neem een deegroller en plet hiermee, al rollend, de snee brood. Smeer de snee met een kwast in met pompoenpit olie en rol er, met de oliekant naar buiten, een canneloni van. Knijp het brood met je vingers samen, daar waar het brood zich overlapt. Herhaal dit 12 x. Leg de canneloni’s op een plaat met bakpapier met de naad naar beneden en droog de canneloni’s gedurende 60 min in een oven op 125 °C.

Soep

  • Snijd de prei in stukken van 2 cm. en was het zand er uit. Snijd ook de venkel in kleine stukken en verwijder daarbij de stronk. Fruit de groenten in wat olijfolie in een soeppan en voeg daarna de klein gesneden, geschilde aardappel en de kippenbouillon toe. Kruid met 4 stukjes foelie en laat dit zachtjes koken tot alle ingrediënten gaar zijn. ( ca 30 min).
  • Voeg de melk en de 250 ml room toe en laat nog 5 min koken.
  • Blancheer de peterselie gedurende 30 sec en spoel af in koud water. Knijp al het water uit de peterselie.
  • Haal de foelie uit de soep en pureer de soep in de blender samen met de uit elkaar geplukte geblancheerde peterselie.
  • Wrijf de soep hierna door een bolzeef en druk alles zo veel mogelijk door de zeef.

Anijsroom

  • Klop 200 ml room stijf en meng dit met de anijslikeur.

Cannelonivulling

  • Meng de mascarpone met een vork met de roquefort en vul hiermee een spuitzak.
  • Vul de afgekoelde canneloni’s links en rechts met het roquefort mengsel.

Serveren:

  • Schenk wat soep in een wijnglas en lepel er een toef anijsroom op. Serveer er 1 gevulde canneloni bij.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Valdelagunde Cuvee Special, La Seca (Valladolid)-Spanje