Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Sardines in druivenbladeren met geroosterde feta met olijven

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2016, juni
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Sardines

  • 12 st grote druivenbladeren pot
  • 12 st grote sardines
  • 2 el peterselie
  • 2 el koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 st limoen
  • peper en zout

Feta

  • 300 g feta
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 50 g zwarte olijven
  • 50 g groene olijven
  • 1 st rode ui
  • 2 st tomaten

Dressing

  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 tn knoflook
  • zout en peper
  • 12 takjes basilicum

Instructies

Sardines

  • Verwijder kop en staart van de sardines. Leg de vis plat en snijd de buik open. Verwijder de ingewanden en de ruggengraat. Spoel de sardines af met water.
  • Maak een kruidenmengsel van olijfolie, fijn gehakte peterselie, koriander en peper en zout.
  • Vul de sardines met het kruidenmengsel en wikkel de druivenbladeren om de sardines.
  • Rooster de visjes onder de grill vlak voor het opdienen.
  • Pers de limoen uit.

Feta

  • Meng de in blokjes gesneden feta met de olijfolie
  • Leg de blokjes op een bakblik en bestrooi ze met de gerapte Parmezaanse kaas.
  • Rooster ze in ongeveer 3 min onder de grill
  • Snijd de ui in hele dunne ringen. Dompel de tomaten kort in kokend heet water, spoel ze met koud water goed na en ontdoe ze van hun vel.
  • Snijd de tomaten in schuine partjes.

Dressing

  • Meng de olijfolie en balsamico goed door elkaar, voeg de uitgeknepen knoflook toe en peper en zout en roer tot alles goed gemengd is.

Serveren:

  • Verdeel de ui, tomaten, zwarte en groene olijven over 12 borden en besprenkel dit geheel met de dressing. Verdeel evenzo de geroosterde feta.
  • Leg de sardine in het midden van het bord en besprenkel deze voorzichtig met limoensap.
  • Verdeel de gescheurde blaadjes basilicum over de borden en serveer uit.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Chardonnay, Viljoensdrift -Robertson
Een goudgele kleur, een complexe geur van weelderig rijp fruit, citrustonen, en lichte rokerige tonen. De smaak is vlezig, boterig, met zeer mooi nieuw eiken geïntegreerd. Een indrukwekkende, lange en complexe afdronk.