Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Aspergeverrassing

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
Trefwoord2016, april
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 24 st witte asperges
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 24 toefjes veldsla
  • 12 st eieren
  • 400 g zalmfilet zonder vel
  • 24 st snoeptomaatjes 12+12
  • 12 takjes peterselie
  • zout peper
  • bakspray

Instructies

Bereiding:

  • Schil de asperges en snijd het harde achterste stukje er af.
  • Kook in gezouten water de schillen en kontjes in ca. 10 min en zeef de schillen er uit.
  • Snijd de koppen van de asperges ongeveer 8 cm en bewaar tot verder gebruik.
  • Snijd de rest in stukjes van 1 cm en kook ze in het asperge vocht ca. 5 min..
  • Koud afspoelen.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes en 12 tomaatjes in vieren.
  • Meng zalm, gekookte asperge stukjes, peterselie, tomaat en peper en zout.
  • Doe een plastic zakje in een kommetje, spuit in met bakspray, vul met het zalm-aspergemengsel. Breek een ei in een kopje en voeg het er bij.
  • Knoop of bind het zakje dicht tot een balvorm. Vul een brede pan met ongeveer 10 cm water en kook daarin net voor het uitserveren de pakketjes in 5 à 7 min gaar.
  • Meng de bloem met zout en peper, hussel de asperge punten er door en bak ze in de boter in ca. 7 min beetgaar en goudbruin. Houd warm.
  • Snijd 12 tomaatjes doormidden.

Serveren:

  • Op langwerpig wit bord.
  • Knip het plasticzakje open en leg het ei plus in het midden.
  • Leg links en rechts een half tomaatje, toefje sla en de gebakken asperges.
  • Strooi een beetje fleur de sel en een paar draaien peper uit de molen er over.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Beaurempart, Frankrijk-Gascogne
Lichtgele wijn met intense aroma’s van kruisbessen, lychee en ananas. De smaak is intens en fruitig en de afdronk heerlijk lang.