Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Ceviche van makreel

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
Trefwoord2016, april
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Makreel en marinade

  • 3 st heel verse rauwe makrelen gefileerd zonder vel
  • 9 st limoenen 9 +1
  • 2 st rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ½ st rode chilipeper
  • zout en peper uit de molen

Avocado-tomaat-mais en koriandermengsel

  • 2 st rijpe avocado’s
  • 1 st limoen
  • 2 st maiskolven
  • 30 st kerstomaatjes 6 voor garnering
  • 1 bosje koriander 12 takjes voor garnering

Instructies

Bereiding:

  • Zet ijscoupes in de vriezer.

Makreel en marinade

  • Controleer de makreelfilets zorgvuldig op graatjes en snij de makreel in kleine stukjes.
  • Pers 9 limoenen uit, snij de rode ui in flinterdunne halve plakjes.
  • Haal de knoflook door de knijper, hak de rode peper (zonder zaadjes) heel fijn.
  • Meng alles in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de makreelstukjes erdoor.
  • Afdekken met folie en ca. 2 uur in de koeling laten marineren (garen).

Avocado-tomaat-mais en koriandermengsel

  • Snij de avocado’s in kleine blokjes. Hussel om met een beetje limoensap tegen het verkleuren.
  • Kook de maiskolven in ruim water (geen zout toevoegen) in ca 15-20 min en schrap daarna de mais van de kolven.
  • Snij de kerstomaatjes klein en de koriander grof.
  • Haal de vis kort voor het uitserveren uit de marinade, dep luchtig en meng de vis met het avocado –tomaat- mais en koriandermengsel. Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.

Serveren:

  • Verdeel het vismengsel over de gekoelde ijscoupes. Garneer met een takje koriander en 1 half kersttomaatje.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Marques de Riscal Rioja Riserva, Spanje-Rioja
Een paarsrode kleur, in de geur veel rijp rood en zwart fruit (bramen). Een volle fruitige smaak, niet te veel tannines waardoor deze wijn nu reeds erg lekker is. Elegant van structuur en fris sappig van smaak.