Sorbet van aardbeien
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 600 g aardbeien houd 12 met kroontje apart
- 2 el balsamico azijn
- 1 el balsamico siroop
- 3 st sinaasappelen sap
- 125 g fijne suiker
- 1 st eiwit stijfgeklopt
- peper uit de molen
- 12 st satéstokjes
Instructies
Bereiding:
- Zet 12 champagneflûtes koud.
- Los op een matig vuur de suiker in het sinaasappelsap op, laat afkoelen.
- Pureer de aardbeien en voeg er de balsamico, sinaasappelsap en een paar draaien peper aan toe.
- Draai er in de ijsmachine een stevig sorbet ijs van. Voeg halverwege het stijfgeklopte eiwit toe en laat verder meedraaien.
- Prik de 12 aardbeien op de satéprikkers.
Serveren:
- Doe 2 kleine bolletjes ijs in het gekoelde champagneglas en garneer met de aardbei op prikker.