Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Hazelnootgebakje met mokkacrème

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, november
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • bakpapier
  • Uitsteekvormen van 6 cm doorsnee.

Ingrediënten

Biscuitbodem

  • 12 st eieren
  • 300 g suiker
  • 300 g bloem

Mokkacrème

  • 6 el oploskoffie
  • 400 g ongezouten boter
  • 2 st eierdooiers
  • 400 g poedersuiker
  • 300 g blanke hazelnoten

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Biscuitbodem

  • Klop met de mixer de eieren met de suiker in 10 min heel dik, romig en licht van kleur. Zeef de bloem er boven en spatel er luchtig door.
  • Beleg de 2 bakplaten met bakpapier en strijk het beslag op de bakplaat uit tot een laag van 1,5 cm dik.
  • Bak de biscuitbodem in de oven in 15 min goudbruin en gaar. Laat op een rooster afkoelen.

Mokkacrème

  • Los het koffiepoeder op in 3 el heet water.
  • Klop met de mixer de boter met de eierdooiers en poedersuiker dik, luchtig en romig. Klop druppelsgewijs de koffie erdoor.

Hazelnootgebakje

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schud ze op een plank en hak de noten fijn.
  • Steek uit het biscuitlaag 24 rondjes. Schep op 12 biscuitbodems driekwart van het botermengsel.
  • Dek af met de andere biscuitbodems en druk aan zodat de gebakjes een egale crèmelaag hebben. Strijk overtollige mokkacrème weg.
  • Bestrijk de zijkanten dun met de mokkacrème. Rol de gebakjes door de hazelnoten.
  • Bestrijk ook de bovenkant met mokkacrème en bestrooi met hazelnoten.

Serveren:

  • Leg het gebakje op een bordje en serveer met een kopje koffie of thee.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Portal Moscatel DO Douro