Cuisine Culinair Rijnmond

Cuisine Culinair Rijnmond

PASSIE VOOR KOKEN

Menu
  • Home
  • Maand menu’s
  • Bestellijst/barbon
  • Kook agenda
  • Zoeken
Menu

Hazelnootgebakje met mokkacrème

Geplaatst op door beheerder

Hazelnootgebakje met mokkacrème

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2015, november
Servings12
AuthorMenucommissie CCR

Equipment

  • bakpapier
  • Uitsteekvormen van 6 cm doorsnee.

Ingrediënten

Biscuitbodem

  • 12 st eieren
  • 300 g suiker
  • 300 g bloem

Mokkacrème

  • 6 el oploskoffie
  • 400 g ongezouten boter
  • 2 st eierdooiers
  • 400 g poedersuiker
  • 300 g blanke hazelnoten

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Biscuitbodem

  • Klop met de mixer de eieren met de suiker in 10 min heel dik, romig en licht van kleur. Zeef de bloem er boven en spatel er luchtig door.
  • Beleg de 2 bakplaten met bakpapier en strijk het beslag op de bakplaat uit tot een laag van 1,5 cm dik.
  • Bak de biscuitbodem in de oven in 15 min goudbruin en gaar. Laat op een rooster afkoelen.

Mokkacrème

  • Los het koffiepoeder op in 3 el heet water.
  • Klop met de mixer de boter met de eierdooiers en poedersuiker dik, luchtig en romig. Klop druppelsgewijs de koffie erdoor.

Hazelnootgebakje

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schud ze op een plank en hak de noten fijn.
  • Steek uit het biscuitlaag 24 rondjes. Schep op 12 biscuitbodems driekwart van het botermengsel.
  • Dek af met de andere biscuitbodems en druk aan zodat de gebakjes een egale crèmelaag hebben. Strijk overtollige mokkacrème weg.
  • Bestrijk de zijkanten dun met de mokkacrème. Rol de gebakjes door de hazelnoten.
  • Bestrijk ook de bovenkant met mokkacrème en bestrooi met hazelnoten.

Serveren:

  • Leg het gebakje op een bordje en serveer met een kopje koffie of thee.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Portal Moscatel DO Douro

Maand Menu

Kook Agenda

10 nov Brigade 14
10 nov Brigade 3
11 nov Brigade 10
11 nov Brigade 8
12 nov Brigade 2
13 nov Brigade 7
14 nov Brigade 16

De vereniging

  • Organisatie
  • Kledingvoorschrift
  • Instructies
  • Chefs examen
(c) 2025 Cuisine Culinaire Rijnmond

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required