Hazelnootgebakje met mokkacrème
Equipment
- bakpapier
- Uitsteekvormen van 6 cm doorsnee.
Ingrediënten
Biscuitbodem
- 12 st eieren
- 300 g suiker
- 300 g bloem
Mokkacrème
- 6 el oploskoffie
- 400 g ongezouten boter
- 2 st eierdooiers
- 400 g poedersuiker
- 300 g blanke hazelnoten
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Biscuitbodem
- Klop met de mixer de eieren met de suiker in 10 min heel dik, romig en licht van kleur. Zeef de bloem er boven en spatel er luchtig door.
- Beleg de 2 bakplaten met bakpapier en strijk het beslag op de bakplaat uit tot een laag van 1,5 cm dik.
- Bak de biscuitbodem in de oven in 15 min goudbruin en gaar. Laat op een rooster afkoelen.
Mokkacrème
- Los het koffiepoeder op in 3 el heet water.
- Klop met de mixer de boter met de eierdooiers en poedersuiker dik, luchtig en romig. Klop druppelsgewijs de koffie erdoor.
Hazelnootgebakje
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Schud ze op een plank en hak de noten fijn.
- Steek uit het biscuitlaag 24 rondjes. Schep op 12 biscuitbodems driekwart van het botermengsel.
- Dek af met de andere biscuitbodems en druk aan zodat de gebakjes een egale crèmelaag hebben. Strijk overtollige mokkacrème weg.
- Bestrijk de zijkanten dun met de mokkacrème. Rol de gebakjes door de hazelnoten.
- Bestrijk ook de bovenkant met mokkacrème en bestrooi met hazelnoten.
Serveren:
- Leg het gebakje op een bordje en serveer met een kopje koffie of thee.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Portal Moscatel DO Douro