Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Uientaart met Parmezaanroom

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
Trefwoord2015, januari
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Uienvulling

  • 8 st rode uien
  • 2 el balsamicosiroop
  • 2 el bruine suiker

Taart

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 8 plakjes gerookt spek bacon
  • 10 takjes tijm
  • 1 el olijfolie
  • 1 st ei

Parmezaanroom

  • 15 g boter
  • 2 st bosui
  • 250 ml room
  • 100 g Parmezaan geraspt
  • peper en zout

Garnering en dressing

  • 1 st krop krulsla
  • olie en balsamico-azijn
  • peper en zout
  • mosterd
  • gembernat
  • 25 g Parmezaan krullen

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de grote oven ( gastronorm) voor op 200 °C en verwarm de borden in de warmhoudkast.

Uienvulling

  • Doe 2 el olie in een grote koekenpan en bak hierin de in ringen gesneden uien langzaam glazig. Voeg dan 2 el bruine suiker en 2 el balsamicosiroop toe en maak op smaak met peper en een beetje zout. Zet apart.

Taart

  • Leg 2 x 5 plakjes ontdooide bladerdeeg op elkaar.
  • Strooi wat bloem op een werkbank en wat bloem op het pakketje bladerdeeg en rol het pakketje uit tot er een ronding van 30 cm uit gesneden kan worden. Herhaal dit met het andere pakketje bladerdeeg.
  • Snijd bv. met behulp van een ronde vorm van 30 cm. een ronde plak uit het bladerdeeg.
  • Leg beide ronde vormen naast elkaar op een bakblik (grote oven)
  • Snijd deze ronde vorm aan de buitenzijde om de 3 cm. steeds 2 cm. in en klap deze stukjes terug zodat er een dikkere rand ontstaat.
  • Leg nu in het midden (dus tot de dikkere rand) de uienmassa en verdeel hier de in 4 stukjes gesneden plakjes bacon over.
  • Strooi de helft van de tijmblaadjes over de beide taartjes.
  • Kwast de rand van het taartje in met het losgeklopte ei.
  • Bak gedurende 20 min af in de voorverwarmde oven.

Parmezaanroom

  • Doe in een pannetje de 15 g boter en smoor hier zachtjes de in ringen gesneden bosuitjes in.
  • Voeg daarna de room en de 100 g geraspte Parmezaanse kaas toe plus de andere helft van de tijmblaadjes.
  • Laat een beetje inkoken en pureer daarna met de staafmixer. Houd warm.

Dressing

  • Maak een dressing voor de krulsla van olie, balsamico-azijn, mosterd, gembernat en maak af met peper en zout

Serveren:

  • Snijd beide taartjes in 6 stukken en verdeel over de voorverwarmde borden en schenk hier de Parmezaanroom over.
  • Geef er wat toefjes aangemaakte krulsla bij.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Weingut Zahringer Gutedel – Baden