Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Zalm Wellington met geglaceerde gemberworteltjes en dillesaus

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2020, december
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

 • Kleine schaaltjes

Ingrediënten

Zalm

 • 12 st zalmfilet à 75 g zonder vel
 • 4 sneetjes wit brood
 • 2 st biologische citroen
 • 12 vel filodeeg
 • 6 el olijfolie
 • 2 st sjalot
 • 2 el verse dille
 • 4 el sesamzaad

Gemberworteltjes

 • 1000 g bospeen
 • 50 g boter
 • 8 cm verse gemberwortel voor ca 5 cm gemberrasp!
 • 4 tl kristalsuiker
 • ½ bos munt

Dillesaus

 • 200 ml crème fraîche
 • 2 el verse dille
 • 2 el kleine kappertjes
 • 2 tl geraspte mierikswortel potje
 • ½ st limoen
 • zout witte peper

Garnering

 • 75 g veldsla
 • ½ st limoen
 • zout en witte peper
 • olijfolie
 • 12 kleine schaaltjes voor de dillesaus

Instructies

 • Bereiding :
 • Warm de oven voor op 200 ℃. Zet 12 blauwgrijze borden in de warmkast.

Zalm Wellington

 • Rooster de sneetjes brood in de broodrooster goudbruin. Verkruimel de sneetjes heel fijn (keukenmachine). Boen de citroenen schoon en rasp er 4 tl schil af. Schil en snipper de sjalotten. Hak dille fijn. Wrijf de stukken zalm in met zout en peper. Ontdooi de vellen filodeeg, rol de vellen uit en kwast ze dun in met olijfolie. Strooi hierover het broodkruim en leg er een stuk zalm op. Strooi de sjalot, dille en citroenrasp erover. Rol de zalm in het deeg op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat. Bestrijk de rolletjes dun met olijfolie en strooi sesamzaad erover. Bak de zalm Wellington een richel onder het midden in de 200 ℃ oven in 15-20 min goudbruin en gaar.

Gemberworteltjes

 • Snijd onderzijde en bovenzijde van de wortel. Was en schrap de wortels en halveer ze in de lengte. Kook beetgaar (8-10 min). Schil en rasp de gember fijn (ca 5 cm rasp!) en hak de munt. Smelt de boter in een pan, voeg 2 tl fijn geraspte gember, 4 tl kristalsuiker en 2 el gehakte munt toe. Hussel dit door deworteltjes.

Dillesaus

 • Hak de verse dille en pers de limoen. Roer in een schaaltje crème fraîche los met 2 el dille, 2 el kappertjes, 2 tl mierikswortel en 2 tl limoensap. Breng het sausje op smaak met zout en vers gemalen peper. Schep de dillesaus in 12 kleine schaaltjes.

Garnering

 • Was en droog de veldsla. Pers de limoen uit

Serveren

 • Leg de rolletjes zalm Wellington in het midden op de warme borden en garneer met een mooie toef veldsla en maak eventueel aan met paar druppels olijfolie en limoensap. Drapeer de worteltjes (3-4) rechts en het schaaltje dillesaus links van de zalm.