Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Gerookte zalm met mango’s en mango sorbetijs

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangVoorgerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2020, maart
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Gerookte zalm

 • 600 g gerookte zalm
 • 12 takjes dille

Mango

 • 3 st mango’s

Mango sorbetijs

 • 3 st rijpe mango’s
 • 1 st citroen
 • 120 g suiker
 • 120 ml water
 • snufje zout

Instructies

Zalm

 • Knip kleine takjes van de dille. Snijd de gerookte zalm in gelijke plakken.

Mango

 • Schil de mango’s en snijd in plakjes.

Mango sorbetijs

 • Doe de suiker met 120 ml water in een pan met dikke bodem en breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop afkoelen. Schil en snijd de mango’s tot blokjes. Pureer de blokjes met een staafmixer of keukenmachine. Pers ca 2 el sap uit de citroen. Voeg de afgekoelde suikersiroop, citroensap en een weinig zout toe en mix alles goed door elkaar. Doe dit mengsel in de ijsmachine en draai er in ca 25 min mooi sorbetijs van. Zet tot serveren in de diepvries.

Serveren:

 • Drapeer een paar plakjes gerookte zalm op een rond wit bordje. Leg aan de linkerkant wat schijfjes mango en aan de rechterkant 2 bolletjes sorbetijs. Leg wat takjes dille op de zalm en het sorbetijs.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Feudo Arancio, Grillo, Sicilië-Italië