Cuisine Culinair Rijnmond

Cuisine Culinair Rijnmond

PASSIE VOOR KOKEN

Menu
  • Home
  • Maand menu’s
  • Bestellijst/barbon
  • Kook agenda
  • Zoeken
Menu

Kabeljauw met caponata

Geplaatst op door beheerder

Kabeljauw met caponata

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangTussengerecht
KeukenMediterraan
Trefwoord2019, april
Servings12
AuthorMenucommissie CCR

Ingrediënten

Kabeljauw

  • 12 st kabeljauwfilets ca. 75 g
  • 200 ml olijfolie
  • 30 g bloem

Caponata

  • 60 ml olijfolie
  • 20 g bloem
  • 2 st aubergines
  • 4 st rode ui gemiddelde maat
  • 2 st courgettes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 850 g Romatomaat
  • 150 g olijven zonder pit
  • 8 el kappertjes
  • 8 el rode wijnazijn
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • verse gemalen peper

Garnering

  • 12 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Instructies

Bereiding:

  • Zet de borden in de warmhoudkast

Caponata

  • Aubergines in blokjes van 1 cm snijden. De bloem op smaak maken met peper en zout en hiermee de aubergineblokje bestrooien en in een koekenpan met olie 5 tot 8 min bakken. Zonodig in twee porties. Laten uitlekken op keukenpapier.
  • De Romatomaten ontvellen, ontpitten en in blokjes snijden. De courgettes en bleekselderij in blokjes snijden.
  • In een schone pan de in blokjes gesneden uien fruiten ca. 3 min. De in blokjes gesneden courgettes en in blokjes gesneden bleekselderij toevoegen en nog 5 min bakken.
  • Dan de gebakken aubergines, blokjes Romatomaat, de in vieren gesneden olijven, kappertjes en rode wijnazijn erdoor roeren. Ca.10 min laten sudderen. Van het vuur laten afkoelen tot lauw warm.

Kabeljauw

  • De kabeljauwfilet door met zout en peper op smaak gebrachte bloem halen en in een pan met olie aanbakken en keren en nog kort bakken.

Serveren:

  • Op voorverwarmde borden een flinke lepel lauwwarme caponata leggen en daarop de kabeljauw met een takje rozemarijn. Olijfolie er om heen sprenkelen.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Bacalhoa Catarina Branco, Peninsula de Setubal Portugal

Maand Menu

Kook Agenda

10 nov Brigade 14
10 nov Brigade 3
11 nov Brigade 10
11 nov Brigade 8
12 nov Brigade 2
13 nov Brigade 7
14 nov Brigade 16

De vereniging

  • Organisatie
  • Kledingvoorschrift
  • Instructies
  • Chefs examen
(c) 2025 Cuisine Culinaire Rijnmond

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required