Pittige Baskische kip met rijst en stokbrood
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 1500 g kippendijen met vel en bot
- 1200 g tomaten
- 2 st groene paprika’s
- 2 st rode paprika’s
- 3 st uien
- 5 tn knoflook
- 2 st rode Spaanse pepers
- 8 el olijfolie 5 + 3
- 100 ml kippenbouillon
- 300 g siamrijst
- zout peper en milde gerookte paprikapoeder
- 1 st stokbrood zie mosselgerecht
Instructies
Bereiding:
- Ontbeen de kippendijen en verwijder het vel.
- Verdeel de kippendijen in grove stukken. (vet niet verwijderen!!)
- Ontvel de tomaten en snij ze in vieren. Was de paprika’s, verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snij ze in reepjes. Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Verhit 5 el olijfolie en bak de stukken kip rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat ze glazig worden.
- Voeg de stukken tomaat, de paprikareepjes, de kippenbouillon en laat het geheel ca 15 min zachtjes gaar stoven
Rijst
- Was de rijst, laat goed uitlekken en fruit in 3 el olijfolie. Voeg 500 ml water toe en 2 tl zout.
- Breng de rijst aan de kook, roer goed en laat in gesloten pan in ca 20 min gaar worden.
- Roer het paprikapoeder door de rijst.
Serveren
- Schep op elk bord een portie rijst en schik daarop de stukken kip met het tomaten/paprikamengsel. Serveer er wat stukjes stokbrood bij.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Covila II Crianza, Rioja, Spanje Rioja