Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Pittige Baskische kip met rijst en stokbrood

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangHoofdgerecht
KeukenSpaans
Trefwoord2018, augustus
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 1500 g kippendijen met vel en bot
  • 1200 g tomaten
  • 2 st groene paprika’s
  • 2 st rode paprika’s
  • 3 st uien
  • 5 tn knoflook
  • 2 st rode Spaanse pepers
  • 8 el olijfolie 5 + 3
  • 100 ml kippenbouillon
  • 300 g siamrijst
  • zout peper en milde gerookte paprikapoeder
  • 1 st stokbrood zie mosselgerecht

Instructies

Bereiding:

  • Ontbeen de kippendijen en verwijder het vel.
  • Verdeel de kippendijen in grove stukken. (vet niet verwijderen!!)
  • Ontvel de tomaten en snij ze in vieren. Was de paprika’s, verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Snij ze in reepjes. Pel en snipper de uien en de knoflook.
  • Verhit 5 el olijfolie en bak de stukken kip rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat ze glazig worden.
  • Voeg de stukken tomaat, de paprikareepjes, de kippenbouillon en laat het geheel ca 15 min zachtjes gaar stoven

Rijst

  • Was de rijst, laat goed uitlekken en fruit in 3 el olijfolie. Voeg 500 ml water toe en 2 tl zout.
  • Breng de rijst aan de kook, roer goed en laat in gesloten pan in ca 20 min gaar worden.
  • Roer het paprikapoeder door de rijst.

Serveren

  • Schep op elk bord een portie rijst en schik daarop de stukken kip met het tomaten/paprikamengsel. Serveer er wat stukjes stokbrood bij.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Covila II Crianza, Rioja, Spanje Rioja