Heerlijke hapjes
Ingrediënten
Tomaten-camembertquiche
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg
- 2 st trostomaten
- 250 g camembert
- 125 ml crème fraîche
- 3 st eieren
- 1 el verse tijmblaadjes
Aubergine-rosbiefrolletje en muntsaus
- 2 st aubergines
- 1 st limoen
- 15 g verse munt
- 1 tn knoflook
- 2 el Thaise vissaus
- 4 el olie
- 1 tl suiker
- 12 plakjes rosbief
- 12 st cocktailprikkers
Rouleau van vitella tonnato
- 2 blikjes tonijn 185g, naturel
- 9 el mayonaise
- 3 st ansjovisfilets in olie
- 50 ml droge witte wijn
- 3 tl kappertjes
- 1 el pijnboompitten
- 12 plakjes kalfsfricandeau niet te klein let op de maat!
- 75 g rucola
Garnering
- 1 blik zwarte olijven zonder pit ca 340 g
Instructies
Tomaten-camembertquiche
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de camembert in puntjes.
- Bekleed de ingevette vorm (20-22cm) met het bladerdeeg.
- Leg de tomaten met camembert op de deegbodem.
- Klop de eieren los met de crème fraîche en de tijm. Schenk het eimengsel over de tomaat.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. gaar en goudbruin.
- Laat de quiche afkoelen op kamertemperatuur.
Aubergine-rosbiefrolletje en muntsaus
- Aubergines wassen. Uiteindes eraf snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden. (snijmachine). Plakken in vergiet met zout bestrooien en 10 min. laten staan. Knoflook persen.
- Limoen persen. In vijzel blaadjes munt met de knoflook, vissaus en 3el olie tot gladde saus pureren. Muntsaus met limoensap, suiker en zout op smaak brengen.
- Grillpan verhitten. Aubergines droogdeppen. Aubergines aan beide zijden dun met de rest van de olie bestrijken en in 2 porties in de grillpan goudbruin en gaar roosteren.
- Plakken halverwege kwartslag keren, zodat ruitpatroon ontstaat.
- Geroosterde aubergineplakken op werkvlak uitspreiden Op elke plak een plakje rosbief leggen en met zout en gemalen peper naar smaak bestrooien.
- Aubergineplakken stevig oprollen en met cocktailprikker vastzetten.
Rouleau van vitello tonnata
- Pureer met de staafmixer (of keukenmachine) de uitgelekte tonijn met de mayonaise, de ansjovisfilets, de wijn en de helft van de kappertjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
- Schep op elk plakje fricandeau een lepel tonijnmayonaise. Laat wat over voor de garnering.
- Verdeel de rucola en pijnboompitten erover en rol de op.
- Garneer de rolletjes met een dotje tonijnmayonaise, een paar kappertjes en versgemalen peper.
Garnering
- Snij de olijven brunoise.
Serveren:
- Zet 12 langwerpige witte borden klaar.
- Leg in een mooie compositie de vitello tonnato, de tomaten-camembertquiche en het aubergine-rosbiefrolletje met een dotje muntsaus naast het rolletje en trek een streepje onder de gerechten met de fijngesneden olijven.
Notities
WIJNSUGGESTIE
Wilhelm Walch Prendo Pinot Noir, Alto Adige-Italië