Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Heerlijke hapjes

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangHoofdgerecht
Trefwoord2018, juli
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Ingrediënten

Tomaten-camembertquiche

  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 2 st trostomaten
  • 250 g camembert
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 st eieren
  • 1 el verse tijmblaadjes

Aubergine-rosbiefrolletje en muntsaus

  • 2 st aubergines
  • 1 st limoen
  • 15 g verse munt
  • 1 tn knoflook
  • 2 el Thaise vissaus
  • 4 el olie
  • 1 tl suiker
  • 12 plakjes rosbief
  • 12 st cocktailprikkers

Rouleau van vitella tonnato

  • 2 blikjes tonijn 185g, naturel
  • 9 el mayonaise
  • 3 st ansjovisfilets in olie
  • 50 ml droge witte wijn
  • 3 tl kappertjes
  • 1 el pijnboompitten
  • 12 plakjes kalfsfricandeau niet te klein let op de maat!
  • 75 g rucola

Garnering

  • 1 blik zwarte olijven zonder pit ca 340 g

Instructies

Tomaten-camembertquiche

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de camembert in puntjes.
  • Bekleed de ingevette vorm (20-22cm) met het bladerdeeg.
  • Leg de tomaten met camembert op de deegbodem.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en de tijm. Schenk het eimengsel over de tomaat.
  • Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. gaar en goudbruin.
  • Laat de quiche afkoelen op kamertemperatuur.

Aubergine-rosbiefrolletje en muntsaus

  • Aubergines wassen. Uiteindes eraf snijden en van elke aubergine 6 lange plakken snijden. (snijmachine). Plakken in vergiet met zout bestrooien en 10 min. laten staan. Knoflook persen.
  • Limoen persen. In vijzel blaadjes munt met de knoflook, vissaus en 3el olie tot gladde saus pureren. Muntsaus met limoensap, suiker en zout op smaak brengen.
  • Grillpan verhitten. Aubergines droogdeppen. Aubergines aan beide zijden dun met de rest van de olie bestrijken en in 2 porties in de grillpan goudbruin en gaar roosteren.
  • Plakken halverwege kwartslag keren, zodat ruitpatroon ontstaat.
  • Geroosterde aubergineplakken op werkvlak uitspreiden Op elke plak een plakje rosbief leggen en met zout en gemalen peper naar smaak bestrooien.
  • Aubergineplakken stevig oprollen en met cocktailprikker vastzetten.

Rouleau van vitello tonnata

  • Pureer met de staafmixer (of keukenmachine) de uitgelekte tonijn met de mayonaise, de ansjovisfilets, de wijn en de helft van de kappertjes. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  • Schep op elk plakje fricandeau een lepel tonijnmayonaise. Laat wat over voor de garnering.
  • Verdeel de rucola en pijnboompitten erover en rol de op.
  • Garneer de rolletjes met een dotje tonijnmayonaise, een paar kappertjes en versgemalen peper.

Garnering

  • Snij de olijven brunoise.

Serveren:

  • Zet 12 langwerpige witte borden klaar.
  • Leg in een mooie compositie de vitello tonnato, de tomaten-camembertquiche en het aubergine-rosbiefrolletje met een dotje muntsaus naast het rolletje en trek een streepje onder de gerechten met de fijngesneden olijven.

Notities

WIJNSUGGESTIE
Wilhelm Walch Prendo Pinot Noir, Alto Adige-Italië