Clafoutis met druiven
Equipment
- quichebakjes
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 500 g zoete druiven zonder pit
- 50 ml muskaatwijn b.v. Beaume de Venice
- 100 g suiker
- 100 g bloem
- zout
- 5 st eieren
- boter om in te vetten
- poedersuiker
Instructies
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Snij de druiven doormidden en laat ze een uurtje marineren in de wijn. Zet koel
- Meng suiker bloem, eieren en zout met garde of handmixer en laat 20 min. rusten.
- Vet de quichebakjes in met boter.
- Schep de druiven met een schuimspaan uit de wijn en leg ze in de bakjes.
- Voeg het overgebleven vocht toe aan het beslag en meng nog een keer goed.
- Giet het over de druiven, vul de quichebakjes en zet ze in de oven.
- Laat de clafoutisbakjes in ca30 min. goudbruin worden.
Serveren:
- Leg een papieren kantenkleedje op een rond bordje. Plaats hier het warme clafoutisbakje op en bestrooi ze met poedersuiker .
Notities
WIJNSUGGESTIE
Sauternes AC Cordier, Bergerac- Frankrijk