Cuisine Culinaire Rijnmond
Passie voor koken

Clafoutis met druiven

Nog geen beoordeling
Recept afdrukken
GangDessert
KeukenMediterraan
Trefwoord2017, november
Porties12
AuteurMenucommissie CCR

Equipment

  • quichebakjes

Ingrediënten

Ingrediënten:

  • 500 g zoete druiven zonder pit
  • 50 ml muskaatwijn b.v. Beaume de Venice
  • 100 g suiker
  • 100 g bloem
  • zout
  • 5 st eieren
  • boter om in te vetten
  • poedersuiker

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Snij de druiven doormidden en laat ze een uurtje marineren in de wijn. Zet koel
  • Meng suiker bloem, eieren en zout met garde of handmixer en laat 20 min. rusten.
  • Vet de quichebakjes in met boter.
  • Schep de druiven met een schuimspaan uit de wijn en leg ze in de bakjes.
  • Voeg het overgebleven vocht toe aan het beslag en meng nog een keer goed.
  • Giet het over de druiven, vul de quichebakjes en zet ze in de oven.
  • Laat de clafoutisbakjes in ca30 min. goudbruin worden.

Serveren:

  • Leg een papieren kantenkleedje op een rond bordje. Plaats hier het warme clafoutisbakje op en bestrooi ze met poedersuiker .

Notities

WIJNSUGGESTIE
Sauternes AC Cordier, Bergerac- Frankrijk